Obavijesti Video Pretražite Navigacija

VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Passata, i VW Golf je dobio Alltrack crossover varijantu temeljenu na karavanskoj karoserijskoj formi koja bi trebala biti predstavljena javnosti na međunarodnom auto salonu u Parizu.

Vjerovali ili ne, Volkswagen je ponovno proširio ponudu modelske linije Golf s dodatkom robusnijeg Alltrack modela. Ova peta varijanta Golf modela (nakon običnog Golfa, karavana, kabrioleta te Sportsvana) dolazi serijski opremljena s 4Motion stalnim pogonom na sva četiri kotača, 20mm većim odmakom od tla i robusnijim stilskim paketom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Održana 4. velika utrka ubrzanja – tko je ovaj put najbrži?

Stilske promjene također uključuju zaštite na lukovima kotača, izbočene bočne pragove, redizajnirane branike i druge elemente za vanjski i unutarnji dio vozila te ekskluzivne 17-inčne ''Valley'' alu naplatke.

Od ostalih detalje možemo vidjeti poleđine retrovizora obojane u sjajnu ''Reflex Silver'' boju, ''Alltrack'' oznaku na rešetci hladnjaka te kromiranu ukrasnu traku ispod bočnih prozora kao i ''Silver'' anodizirane nosače na krovištu.

U početku će Golf Alltrack biti lansiran s četiri turbo motora koji će svi dolaziti u kombinaciji s 4Motion sustavom pogona na sva četiri kotača. Od benzinaca tu je 1.8-litreni TSI benzinski motor sa 180 KS koji omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 7.8 sekundi.

Sljedeći u ponudi je kompaktni dizelski motor, točnije 1.6-litreni TDI sa 110 KS i ubrzanjem do stotke za 12.1 sekundu. Najjači 2.0-litreni TDI dolazi u dvije varijante, sa 150 KS i sa 184 KS. Brži od dva je najjača dizelska varijanta koja omogućava ubrzanje od 0-100 km/h za 7.8 sekundi i maksimalnu brzinu od 219 km/h.

'Das auto' slavi 40. rođendan

Tko je brži: stari Golf GTI ili novi Golf TDI?

S prijenosom snage u korist prednje osovine u normalnim voznim uvjetima, 4Motion pogon može preusmjeriti gotovo 100 posto momenta na stražnju osovinu. Osim Haldex spojke tu je i EDS sustav koji preuzima ulogu blokade diferencijala na obje osovine.

Model također ima i ''Offorad'' vozni profil kojime se aktivira Hill Descent funkcija, modificiraju karakteristike papučice gasa te se mijenja konfiguracija ABS sustava u off-road način rada. Golf Alltrack također odsad može vući prikolice s teretom do 2 tone.

Novi dodatak obitelji VW Golfa, robusni Alltrack karavan biti će predstavljen javnosti na međunarodnom auto salonu u Parizu a u prodaju stiže sredinom sljedeće godine pri čemu će se početna cijena kretati oko 29.000 eura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene