Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIAT 500L Living: funkcionalnost i dizajn sa 7 sjedala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
FIAT je upravo predstavio prve službene fotografije nove XL verzije svog 500L modela koji su nazvali 500L Living.

Najnoviji dodatak 500 obitelji javnosti će biti predstavljen u srpnju u sklopu proslave sedme godišnjice pokretanja 500 modelske linije. Novi evolucijski korak legendarnog modela lansiranog 2007. godine FIAT predstavlja kao automobil za življenje do maksimuma, automobil koji bi trebao privući široku bazu kupaca s naglaskom na ravnotežu funkcionalnosti i dizajna. S puno mjesta za cijelu obitelj ili društvo, novi 500L Living i dalje je onaj mladenački, i pomalo smiješan automobil i ne gubi ništa od svoje draži i stila.

Novi MPV iz FIAT-a tako nosi sve crte ličnosti i šarm 500 modela, agilnost gradskog automobila s dimenzijama obiteljskih automobila srednje veličine, ali i udobnost i sadržaje tipične za limuzine ili karavane. Sve su to sastojci nove klase automobila koja se ne temelji isključivo na tehničkim specifikacijama. Ovaj svestran automobil prije svega će karakterizirati kako ga netko koristi i doživljava u stvarnom životu, odakle i inspiracija za naziv automobila (engl. riječi 'living'), a to je ujedno i glavna stavka i fokus ovog novog modela.

FIAT 500L Living tako donosi savršenu kombinaciju učinkovitog korištenja prostora i nepogrešivog 'Made in FIAT' dizajna. Uz treći red sjedala, novi model je vjerojatno najkompaktniji 5+2 MPV model u klasi. Naime, novi 'extra-large' FIAT 500L mjeri 4.350 mm u dužinu, 1.780 mm u širinu te 1.670 mm u visinu, a unatoč tomu što je 20 cm kraći od karavanskih izvedbi modela C segmenta, talijanski brend garantira da će novi FIAT 500L Living pružati izuzetno puno u pogledu komfora, prostornosti i kapaciteta nosivosti čemu u prilog ide podatak o obujmu prtljažnika od 638 litara.

Novi model ima ambicije postati prvi automobil za cijelu obitelj koji nudi nešto za svakoga, a trebao bi se svidjeti i muškoj populaciji zahvaljujući svojim karakteristikama poput funkcionalnosti i učinkovitosti, ali i ženama zbog svog osebujnog dizajna, dosjetljivih rješenja i stila.

Prilikom lansiranja na tržište, novi FIAT 500L Living dolaziti će s dva benzinska motora – 95 KS jakim 1.4-litrenim 16v motorom i 105 KS jakim 0.9-litrenim TwinAir Turbo motorom – a u ponudi će biti i dvije dizelske opcije, 1.6-litreni MultiJet II sa 105 KS i 1.3-litreni MultiJet II sa 85 KS koji će također biti moguće naručiti u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

►►►   FIAT 127 za 21. stoljeće

►►►   FIAT predstavio prvi automobil s aparatom za kavu

Modelska linija FIAT 500L Living dolaziti će u dva paketa opreme, zgodno nazvana Pop Star i Lounge, pri čemu oba dolaze s 5 ili 7 sjedala, a na raspolaganju je 19 boja karoserije i 11 dvobojnih kombinacija. Uz 6 opcija za izgled interijera te 15 različitih opcija dizajna alu naplataka i ratkapa, prilično je jasno da se FIAT s novim 500L Living okreće mladim obiteljima i ljudima koji vole boraviti u prirodi s društvom i koji visoko cijene bogate personalizacijske opcije koje su nekad bile rezervirane za više klase automobila. Kupci FIAT 500L Livinga na raspolaganju ć eimati čak 282 moguće kombinacije odabira boja, materijala, naplataka i opreme.

Kad govorimo o opremi, treba reći da će novi FIAT 500L Living nuditi opremu dostojnu više klase vozila, kao npr. kožne presvlake, navigacijski sustav, stražnju kameru za pomoć pri parkiranju i vožnji unatrag i slično.

FIAT 500L Living proizvoditi će se u novoj tvornici u Kragujevcu kao i 500L model, a prve primjerke moći će se naručiti u srpnju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene