Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FIAT 127 za 21. stoljeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dizajner David Obendorfer poigrao se redizajnom FIAT 127 modela, izvorno djela talijanskog dizajnera Pia Manzonija.

Retro dizajn sve je popularniji u današnjoj automobilskoj industriji. Ako smo već doživjeli novi FIAT 500 model, novi MINI pa i novu 'Bubu', zašto ne i FIAT 127? Dizajner David Obendorfer odvažio se na takav zadatak i pokušao ujediniti povijest i budućnost u automobilu klasičnih proporcija i jedinstvene kombinacije izvornih oblika i linija automobila lansiranog 1971. Godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

FIAT 127 prvi je put javnosti predstavljen 1971. godine a talijanski proizvođač uveo ga je u modelsku ponudu kao zamjenu za FIAT 850. Proizvodio se do 1983., kad je njegovo mjesto zauzeo FIAT Uno.

Izvorni FIAT 127 bio je doista inovativan automobil u svoje doba. Dizajniran da bi bio racionalan, s čistim linijama i oblicima, već je pri samom začetku bio moderan automobil. Kako modernizirati takav model uz točno dobar omjer nostalgije i modernih dizajnerskih tragova težak je zadatak, ako je cilj da na kraju dobijemo estetski privlačan automobil.

►►►   Yugo se vraća u velikom stilu

►►►   Yugo nostalgia – rješenje iz Hrvatske

Konceptni FIAT 127 dizajnera Davida Obendorfera izrađen je na istoj platformi kao i FIAT Punto i Alfa Romeo MiTo. Zanimljivo je kako je Obendorfer uspio zadržati sve važne stilske detalje koji su se vrlo lijepo uklopili u cjelokupan izgled automobila, a što je još zanimljivije jest da bi zapravo mogla biti i dobra ideja da ga FIAT zaista krene ponovno proizvoditi.

Minimalistički interijer prati isti racionalni koncept s nostalgičnim elementima koji mu daju izražajnu osobnost poput kružnih ventilacijskih otvora smještenih u središnji položaj, kromiranih ručki. multifunkcionalnog ekrana na dodir u sredini komandne ploče i dizajna dvokrakog upravljača koji su jasan stilski podsjetnik na izvorni 127 model.

Domaće talijansko tržište vjerojatno bi poludilo za ovakvim 'remakeom'. Nažalost, obzirom da FIAT ne proživljava svoje najbolje dane, vjerojatno su male šanse da bi se odvažili na lansiranje novog 127 gradskog hatchbacka.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene