Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bod u Ukrajini: Bolja igra i oporavak od Engleza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je tešku utakmicu protiv čvrste Ukrajine u Harkivu. Naši su reprezentativci imali bolje i konkretnije šanse, no veći dio utakmice nedostajalo nam je više aktivnosti u napadu i malo sreće u nekim situacijama.

Iako smo kontrolirali igru veći dio susreta i taktički odigrali odlično i disciplinirano, iz Ukrajine ipak nosimo 'samo' bod. Hrvatska je u Harkivu pred oko 35 tisuća gledatelja pokazala kako je bolja i moćnija ekipa od domaćina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Pa nismo mogli igrati ofenzivnije Slika nije dostupna Bilić u brigama: Problemi s Modrićem, Kranjčarom, lijevim bokom…

>> Bilić: Zadovoljan sam svime, osim rezultatom

>> 'Bilić boysi' protiv Ukrajine ne smiju izgubiti

>> Kapetan i izbornik: Iz Ukrajine se vraćamo najmanje s bodom

Vatreni su u drugom dijelu utakmice bili vidljivo bolji od domaćina čiji su igrači padali u trci kako se utakmica bližila kraju. Najveće šanse propustio je Ivica Olić koji je pogodio i gredu u 50. minuti utakmice. Blizu je bio i Luka Modrić u 81. minuti kada je izbliza pucao glavom, no Pjatov je dobro reagirao.

U 81. minuti utakmice Bilić je izvadio Rakitića i u igru iznenađujuće ubacio Mandžukića. Možda malo prekasno, jer dojma smo da je Petrić trebao ući ranije i povećati opasnost po gol Ukrajinaca. Napadač HSV-a sigurno neće biti sretan izostavljanjem iz momčadi u trenutku kada u klubu igra u velikoj formi.

Domaćini su najviše prijetili preko Ševčenka koji je pokazao kako je ponovo u velikoj formi. Šimunić i posebno Križanac su odigrali dobru utakmicu u obrani zaustavljajući napade Ševe i suigrača. Bilo je manjih kikseva, no srećom nije bilo opasnosti po gol Pletikose.

Osvojili smo ono po što smo, po riječima izbornika, i došli Osvojili smo ono po što smo, po riječima izbornika, i došli, a to je bod. Na kraju je dojam da smo mogli i bolje proći te izvući sva tri boda iz sumornog Harkiva. Oba izbornika su napravila tek jednu izmjenu što dovoljno govori o velikoj rovovskoj bitci na terenu.

Prekasno smo počeli igrati našu igru, ispitivanje snaga trajalo je predugo, a Olić je ipak trebao imati nekoga kraj sebe u napadu. 

No ovaj bod i prikazana igra moraju zadovoljiti navijače nakon 'potopa' na Maksimiru od Engleza. Naša je reprezentacija na dobrom putu ka oporavku i vjerojatnom drugom mjestu u skupini.

>> Engleska 'petarda' Kazahstancima

Engleska je u Londonu s 5:1 pregazila Kazahstan i pobjegla nam na 5 bodova viška. Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u srijedu na Maksimiru s Andorom, dok Englezi putuju u Minsk na noge Bjelorusiji. Ukrajina će sljedeću utakmicu odigrati tek na proljeće kada 1. travnja gostuju na Wembleyju.

Tablica skupine 6

1. Engleska           3   11:2   9
2. Ukrajina             3   4:1     7
3. Hrvatska            3   4:4     4
4. Bjelorusija         2   3:2    3
5. Kazahstan         4   5:11   3
6. Andora               3   1:8     0


Tijek utakmice...

Kraj - utakmica je završena, 0:0, svakome po bod!!! I Hrvatska i Ukrajina ostaju u igri, samo sad naši imaju malu prednost, jer su uzeli bod u gostima
89. minuta - Mandžukić puca s 20 metara, ali preslabo za izvrsnog Pyatova

83. minuta - izlazi Rakitić, ulazi Mandžukić. Je li Bilić zaboravio da ima i Petrića na klupi?

81. minuta - kakva prilika Modrića!!!! Pyatov mu je skinuo udarac glavom iz velike blizine!! Hrvatska je sve opasnija!

78. minuta - kako je Olić sad bio blizu pogotka! Rakitić je nabacio, Olić glavom puca tik u vratnicu. Milimetri su odlučivali!

71. minuta - Srna gubi jednu loptu u opasnoj zoni i onda s leđa ruši Ukrajinca. Čisti žuti karton

68. minuta - velika gužva pred golom Ukrajine, Modrić je došao do prilike no puca samo u blok, a onda Niko Kovač iz daljine tuče jako slabo pokraj gola..

65. minuta - igra se vrlo oprezno. Više se pazi na vlastiti, nego na protivnički gol, a šanse su sve rjeđe...

55. minuta - Ševčenko! Promiješao je trojicu naših braniča, odigrao dupli pas, pucao iz teške pozicije i lopta je otišla pokraj gola!

53. minuta - Rakitiću se odbija idealna lopta na 12 metara, on puca, ali ukrajinski blok spašava čisti pogodak za Hrvatsku!

50. minuta - Modrić je okrenuo Timoščuka, opasno opalio po golu, ali Pyatov izbija u korner. Nakon kornera, PREČKA!!! Olić je naskočio obranu Ukrajine, ali nije bilo sreće...

48. minuta - nabačena lopta točno na glavu Ševčenka, ali slavni centarfor puca pokraj gola Pletikose

47. minuta - Ćorluka je izborio korner, lopta je opasno šetala petercom Pyatova, ali na kraju je završila u njegovima rukama

46. minuta - odmor je završio, utakmica je nastavljena.

Poluvrijeme - gotov je prvi dio utakmice. Nismo vidjeli velikih gol šansi u Harkovu, ali bilo je jako zanimljivo i nadajmo se da ćew naši izdržati još 45 minuta da ne prime pogodak. Ukrajina je opasna i treba biti oprezan.

44. minuta - fenomenalan prodor mladog Alijeva, ali Niko Kovač ga brutalno ruši s leđa na 20 metara i prolazi samo s žutim kartonom. Ševčenko puca kroz živi zid, ali pokraj gola

38. minuta -Ćorluka ubacuje loptu sa boka, ali Pyatov je na pravom mjestu. Definitivno bolji čuvar mreže od onog klauna Šokovskog

29. minuta - Srna puca iz slobodnog udarca, ali Pyatov brani. Lopta dolazi do Rakitića koji puca posred gola. U rekontri Nazarenko dolazi u gol šansu, ali puca očajno...

21. minuta - Modrić je jako opasno ubacio loptu, ali Platov leti zrakom i izbacuje loptu u korner. Iz kornera Srna dobro ubacuje, a Pyatov opet paradom izbija loptu, ovaj put prema svojim napadačima...

15. minuta - Modrić se našao sam na 16 metara, ali puca preslabo, nisko po podu. Šteta..

14. minuta - Ševčenko tuče sa tridesetak metara, ali neprecizno

10. minuta - opasna kontra naših, Modrić dodaje za Olića, on puca iz trka, ali Pyatov izbija loptu u korner, kojeg Srna loše izvodi

8. minuta - Alijev iz slobodnog udarca pogađa živi zid i lopta odlazi u korner. Vjerovali ili ne, Ukrajinci izvode pet uzastopna kornera, ali svaki put traljavo.

5. minuta -počelo je čvrsto, bez velikih prilika, kao što smo i očekivali. Naši zasad dobro stoje na terenu...

1. minuta - počelo je! Najvažnija utakmica za hrvatski nogomet u 2008. godini! Biti ili ne biti za Bilića i njegove izabranike...

Sastav Hrvatske: Pletikosa - Ćorluka, Križanac, Šimunić, Pranjić - Srna, Vukojević, N. Kovač, Modrić - Rakitić, Olić.

Sastav Ukrajine: Pyatov - Jarmaš, Čingriskij, Mihalik, Ševčuk - Alijev, Nazarenko, Timoščuk, Kravčenko - Holaydo, Ševčenko.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene