Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Engleska 'petarda' Kazahstancima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Englezi su u prvoj utakmici skupine 6 europske zone kvalifikacija za SP 2010. na Wembleyju uvjerljivo svladali Kazahstance rezultatom 5:1. Iako su se gosti dobro branili cijeli prvi dio susreta, ipak su posustali u drugom dijelu.

Junak utakmice protiv 'Boratove domovine', kako su engleski novinari posprdno nazivali jednu od najvećih svjetskih zemalja, bio je Wayne Rooney koji postigao dva zgoditka. Mrežu Kazahstanaca načeo je Rio Ferdinand 'tek' u 52. minuti utakmice. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Engleska protiv Bjelorusije bez Terryja i A. Colea Slika nije dostupna Britanski mediji: ''Capellova Engleska nije ništa bolja od McLarenove''

>> Bod u Ukrajini: Bolja igra i oporavak od Engleza

Drugi gol za Engleze postigao je Kuchma koji je u 64. zabio vlastitom čuvaru mreže. No Kazahstanci su preko Kukeeva smanjili u 68. minuti zabrinuvši na trenutak Wembley koji još živi u strahu McLarenove ere.

U 76. i 86. minuti Rooney je s dva gola osigurao pobjedu, a posao je dovršio Defoe zgoditkom u 90. minuti.

'U prvom poluvremenu smo imali nekoliko prilika koje nismo iskoristili, međutim u nastavku smo proradili. Znali smo da moramo biti strpljivi i da će se otvoriti,' kazao je Rooney nakon susreta.

'Znam da nismo briljirali, no ipak smo pobijedili 5:1. Osvojili smo nove bodove, a to je najvažnije," poručio je Rio Ferdinand, kojeg je razočaralo ponašanje publike koja je fučkala Ashleyu Coleu.

Englezi su se očito razgoropadili nakon pobjede u Zagrebu koja ih je preporodila. Fabio Capello napokon je našao čarobnu formulu za Gordon Albion, a Englezima vratio ono najvažnije na Otoku – ponos.

Tablica skupine 6

1. Engleska         3 11:1 9
2. Ukrajina           3 4:1 7
3. Hrvatska          3 4:4 4
4. Bjelorusija       2 3:2 3
5. Kazahstan       4 9:6 3
6. Andora              3 1:8 0

U dvoboju 7. kvalifikacijske skupine nogometaši Farskih otoka i Austrije igrali su u Torshavnu iznenađujućih 1:1. Švicarska je u skupini 2 pobijedila Latviju s 2:1, a u skupini 4 Finska je bila bolja kući od Azerbajdžana s 1:0.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene