Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Bilić boysi' protiv Ukrajine ne smiju izgubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija nakon neugodnog poraza od Engleske u Maksimiru našla se u teškoj poziciji, a ako Bilićevi izabranici večeras izgube od Ukrajine, san o Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi bit će prilično nedostižan.

Susret u Harkivu, koji počinje u 19 sati, za izbornika Slavena Bilića definitivno je 'biti ili ne biti', iako on to ne želi priznati. U slučaju novog poraza od izravnih rivala za plasman na SP, Vatreni bi se našli u iznimno neugodnoj situaciji, i ne bi više smjeli izgubiti ni boda do kraja kvalifikacija. Tražila bi se pobjeda čak i na Wembleyu, uz onu obaveznu doma protiv Ukrajine. Pod takvim pritiskom užasno je teško igrati...

Pročitajte i ovo Uhićenje atentatora na Volodimira Zelenskog Poklon Putinu FOTO U velikoj akciji uhićeni ukrajinski pukovnici: Planirali atentat na Zelenskog, ubacili krtice u njegov najuži tim Sergej Lavrov Nove optužbe "Uz Srbe na meti su i Hrvati": Lavrov sasuo nove optužbe na račun Zapada i otkrio tko je najveći trenutačni neprijatelj Rusije

Momčad koja u svojim redovima ima Timoščuka i Ševčenka definitino zaslužuje veliki respekt Ukrajinska reprezentacija nije se kvalificirala za Euro 2008. i njihova javnost je bila iznimno razočarana. Strašno su motivirani da isprave svoj neuspjeh i bit će opasan protivnik našim nogometašima. Uvodne dvije pobjede, protiv Bjelorusije i Kazahstana, nisu pravi pokazatelj snage ukrajinskog nogometa, no momčad koja u svojim redovima ima Timoščuka i Ševčenka definitino zaslužuje veliki respekt.

>> Kapetan i izbornik: Iz Ukrajine se vraćamo najmanje s bodom

>> Bilić: 'Znamo sve o Ukrajincima!'

>> Uoči Ukrajine: Hrvati poljuljani i pročitani

Hrvatska reprezentacija večeras će igrati samo s Olićem u napadu, što se pokazalo izvrsnim protiv Njemačke u Klagenfurtu. Od Srne, Modrića, Nike Kovača i Rakitića tradicionalno se mnogo očekuje, a debitant u udarnoj momčadi Ognjen Vukojević svojom bi borbenošću i dobrim poznavanjem ukrajinskog nogometa mogao biti prevaga. U obrani bismo konačno mogli vidjeti Ivicu Križanca, standardnog prvotimca ruskog Zenita, ali nikad iskorištenog u našim reprezentativnim redovima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Ivica snaći. Nema sumnje, Pletikosa na golu definitivno će morati ostati smiren svih 90 minuta. Svaki kiks vratara večeras bi mogao biti koban.

Obje momčadi u slučaju poraza znatno umanjuju svoje šanse za odlazak u Južnu Afriku i sigurno neće riskirati Protiv Ukrajine se očekuje jedna vrlo tvrda utakmica. Obje momčadi u slučaju poraza znatno umanjuju svoje šanse za odlazak u Južnu Afriku i sigurno neće riskirati. Momčad koja prva zabije bit će u velikoj prednosti, a sreća bi mogla biti vrlo važan faktor u ovom dvoboju. I Mihajličenko i Bilić bez pomoći 'božice fortune' teško da mogu stići do trijumfa.

Na našem portalu možete pratiti tekstualni prijenos uživo utakmice između Ukrajine i Hrvatske, s početkom u 19 sati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene