Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Štednja građana u Imex banci porasla za 182 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Štednja građana u Imex baci d.d. u posljednjih godinu dana porasla je za 182 milijuna kuna te na dan 30.04.2013.g. iznosi 1,43 milijarde kuna dok ukupni depoziti iznose 1,76 milijardi kuna. Krediti građana porasli su u posljednjih godinu dana za 15 posto te čine 10 posto ukupnih plasmana banke koji su na dan 30.04.2013.g. iznosili 1,37 milijardi kuna.

Prema privremenim i nerevidiranim financijskim izvještajima na dan 30.04.2013.g. Imex banka d.d. je ostvarila 49 mililjuna kuna prihoda te 4,13 milijuna kuna dobiti, dok je ukupna imovina porasla 17 posto u odnosu na 2012. godinu i time dosegla 2,19 milijardi kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaduženi građani u panici Prošli ga trnci kad je pogledao aplikaciju banke: ''Nisam siguran da je to pravilno'' Slika nije dostupna Zbog povećanja kamatnih stopa Kritike iz Sabora: Banke u krizi dodatno zarađivale

Ovako dobri pokazatelji poslovanja posljedica su stalnog nastojanja banke da ulaže u razvoj poslovne mreže i stručnost djelatnika. Banka je u posljednjih šest mjeseci otvorila dvije nove poslovnice u Splitu, a planira se otvaranje novih poslovnica i u drugim gradovima. Tako banka svoje poslovanje nastoji približiti što većem broju građana. Trenutno banka posluje putem 20 poslovnica diljem zemlje.

Kunski krediti uz fiksnu kamatu - do kraja otplate
Činjenica je da su i građani tijekom godina prepoznali odlične uvjete koje im nudi Imex banka u vidu povoljnih uvjeta štednje i konkurentnih kreditnih linija. Banka je prva na tržište uvela kunske kredite uz fiksnu kamatnu stopu do kraja otplate. Krediti se odobravaju bez valutne klauzule što je uz fiksnu kamatnu stopu garancija jednake rate kredita od početka do kraja otplate. Rok otplate može biti do 10 godina. Kamatna stopa iznosi 8,60% za klijente banke te je uz brzu i jednostavnu realizaciju kredita ovo svakako najatraktivnija kreditna linija za građane. Također je banka u travnju ove godine uvela izrazito povoljne turističke kredite.
Krediti su namjenjeni građanima u svrhu kupnje, adaptacije, uređenja i opremanja turističkih smještajnih kapaciteta i odobravaju se u iznosu do 80.000 EUR. Kamatna stopa je fiksna cijelo razdoblje otplate, do 10 godina, i iznosi 7,49% (EKS od 8,04%) za klijente banke.

Štednja uz fiksne kamatne stope
Građani su u samo godinu dana u Imex banci oročili 182 milijuna kuna nove štednje. Ovako veliki porast depozita posljedica je konkurentnih uvjeta štednje ali i duge tradicije poslovanja Imex banke koja uspješno posluje već duže od dvadeset godina. Uz atraktivne kamatne stope tu su i dugi rokovi oročavanja, fiksne kamatne stope i fleksibilnost u raspolaganju štednim ulogom kao i mogućnost isplate kamate mjesečno, tromjesečno, polugodišnje ili godišnje. Ako klijentu zatreba novac prije isteka roka oročenja na godinu dana, banka će mu priznati kamatu za izdržanu ročnost. Banka ne zaračunava naknadu za prijevremeno razročavanje. Fiksna kamatna stopa na kunski depozite iznosi 4,40% (za oročenja do 150.000 kuna na 12 mjeseci). Fiksna kamatna stopa za oročenja u eurima iznosi do 3,95% (za oročenja do 50.000 eura na 12 mjeseci). Za više iznose oročenja i duže rokove oročavanja primjenjuju se više kamatne stope.

 

INFO TELEFON: 062 24 24 23 www.imexbanka.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene