Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam, središnji poslovni događaj hrvatskog gospodarstva i najznačajniji brand Zagrebačkog velesajma, otvara svoja vrata od 22. do 26. rujna 2010.


Glavne tematske cjeline sajma su Kolektivni nastup zemalja, Energetika, Contech, Glazba i multimedija, Široka potrošnja, Dani mode i novi sajamski projekt Mystic.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Konačno počinje masovno cijepljenje u glavnom gradu: Zagrepčanima stižu obavijesti o terminima Paviljon za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu - 1 Zagrebački velesajam spreman za masovno cijepljenje: "Očekujemo da će u jednom danu biti cijepljeno više od pet tisuća ljudi"

Kolektivni nastupi zemalja
Kolektivnim izložbama predstavit će se izlagači iz Austrije, Indonezije, Kine i Poljske.

Energetika
Na sajmu Energetike predstavit će se tehnološka rješenja, znanja, proizvodi i usluge domaćih proizvođača, te promovirati proizvođači iz okolnih zemalja. Posebna zanimljivost bit će prvo predstavljanje niskopodnog elektromotornog vlaka hrvatske proizvodnje, tvrtke Končar, trenutno izloženom u Berlinu, na Innotransu- najvećem svjetskom sajmu transportne industrije i tehnologije.

Contech
Na međunarodnom sajmu građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije renomirani domaći i inozemni izlagači predstavit će svoju opremu za grijanje, uštedu energije i zbrinjavanje otpada.

Dani mode
Glavno događanje u okviru Dana mode bit će stručni skup TEKSTILNI DANI ZAGREB 2010. na temu 'Mogućnosti i perspektive tekstilne i odjevne industrije'. Na izložbenom prostoru zainteresirani posjetitelji moći će odabrati po povoljnijim cijenama proizvode iz asortimana muške, ženske i dječje konfekcije, te proizvode od kože i krzna.

Široka potrošnja
Uz hrvatske tvrtke svoje tradicionalne rukotvorine, tepihe, tekstilne proizvode, nakit, suvenire i kožnu galanteriju predstavit će izlagači iz BiH, Egipta, Irana, Indije, Pakistana, Mađarske, Srbije, Slovenije i Senegala.

Glazba i mutimedija, Ples
Na Sajmu glazbe i multimedije, domaći i inozemni izlagači predstavit će glazbene instrumente, ozvučenja, rasvjetu te drugu glazbenu i scensku tehniku.
U izložbenom dijelu posjetitelje očekuju atraktivni i zabavni sadržaji ; show programi DJ-a i plesnih skupina, edukativne i plesne radionice, laser show, natjecanja u plesu i fotografiji i nastupi domaćih i inozemnih glazbenika. Više na: http://www.zv.hr/default.aspx?id=323

Mystic
Jesenski međunarodni zagrebački velesajam najširoj domaćoj i stranoj javnosti predstavlja  1. Međunarodni sajam alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti – Mystic.

U paviljonu 6, posjetitelji će moći upoznati razne terapijske metode, dobiti korisne savjete o poboljšanju zdravlja, isprobati zdravu hranu, posjetiti radionice kuh<anja i upoznati se s prirodnom kozmetikom uz promotivne tretmane i šminkanja. Osim zajedničkog vježbanja yoge, relaksacije smijehom, demonstracija efikasnih tehnika disanja, Art of living band priprema koncert duhovne glazbe. Program svih događanja: http://www.zv.hr/default.aspx?id=2079

Zemlja partner –NR Kina
NR Kina ovogodišnja zemlja partner, u paviljonu 11A, poznatom pod nazivom Kineski paviljon, predstavit će svoja dostignuća s područja gospodarstva, kulture, tehnologije i sporta. Kineski izlagači izložit će šaroliku ponudu svojih proizvoda među kojima: uredski pribor, tekstil, opremu za kućanstvo, odjeću, mobilne telefone, računala, elektroniku, kozmetiku, strojeve za proizvodnju i preradu plastike i gume.

Hrvatsko-kineski gospodarski forum, na kojem će sudjelovati stotinjak kineskih poslovnih ljudi i hrvatskih gospodarstvenika održat će se 24. rujna u dvoranama na I katu JU Zagrebačkog velesajma.

Sudjelovanje na 86. JMZV najavio je i Grad Zagreb koji će predstaviti svoje aktivnosti i projekte na području energetski održivog razvoja Grada, informacijskog sustava 'GIS' Grada Zagreba-katastar zelenila izrađenog u svrhu efikasnog upravljanja zelenim površinama Grada; promicanja održive mobilnosti (Europski tjedan mobilnosti), osiguravanja javnog gradskog prijevoza pristupačnog svim kategorijama građana te gradske i međunarodne projekte iz područja strategijskog planiranja i razvoja Grada (međunarodne projekte održivog prometa CIVITAS ELAN i PRESTO, projekte organizacije i distribucije prostornih podataka - ISPU i ZIPP i strategiju razvoja Grada- ZagrebPlan ).

Prvi put na Jesenskom međunarodnom zagrebačkom velesajmu prezentirati će se Zagrebački holding. U okviru tematskih cjelina Energetika-Ekologija-Promet i logistika pod motom 'Zagrebački holding za održivi urbani razvoj' u paviljonu 8a, podružnice ZGH predstavit će razvojne projekte u interesu građana, a u svrhu poboljšanja prometne povezanosti i smanjenja gužvi; unapređenja u području stanovanja, komunalnog gospodarenja, graditeljstva, načina organizacije upravljanja te održavanja stambenih zgrada s osvrtom na energetsku učinkovitost. Posebna pozornost biti će usmjerena na značaj zaštite i uređenja okoliša.

Program stručnih i popratnih događanja
Osim brojnih stručnih skupova, susreta gospodarstvenika, predstavljanja izlagača te kulturnih i zabavnih sadržaja, najznačajniji poslovni skup sajma je Hrvatski gospodarski forum. Ovogodišnja tema 'Hrvatska na vratima EU - mogućnosti i perspektive' sigurno će izazvati veliki interes među gospodarstvenicima, jer se očekuje dolazak predsjednice Vlade RH i resornih ministara. Gospodarski forum održat će se 22. rujna u 15.00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Nagrade i priznanja
Dodjela priznanja i pohvala izlagačima za uspješnost nastupa bit će u petak, 24. rujna 2010. u 15.00 sati u dvorani Klub izlagača.

Svečano otvorenje
22. rujna 2010. godine u 10.00 sati u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

Cijene ulaznica:
- cjelodnevna ulaznica 30 kn
- cjelodnevna ulaznica za učenike, studente, umirovljenike 15 kn
- ulaznica za sve dane trajanja Sajma 90 kn

Radno vrijeme za posjetitelje Sajma : 9.30 - 19.00 sati
subota, 25.09. 9.30 - 21.00 sat
nedjelja, 26.09. 9.30 - 18.00 sati

Radno vrijeme za posjetitelje Sajma plesa
od 22. do 26. 09. 9.30 – 22.00 sati
večernji program 22., 23.,24. i 26.09. 20.00 – 24.00 sata
večernji program 25.09. 20.00 – 04.00 sata

Press centar Zagrebački velesajam JU / I kat
tel. : 01/ 6554-306, 6503-524, telefax: 01/ 6523-291 i e-mail : rkraljevic@zv.hr