Na poznatom američkom portalu Huffington post objavljen je članak novinarke koja duhovito bira 9 vrsta sira za koje bi se „udala“ kad bi to bilo moguće.


Prvi među njima je Paški sir za kojeg kaže:

Paški siru, ti mali hrvatski zavodniče! Izgledaš prilično neprepoznatljivo u svijetu sireva unatoč tvojoj dražesnoj žutosmeđoj unutrašnjosti. Ali možda je to upravo zato jer skrivaš svoju ljepotu od udvarača koji te nisu dostojni…Ali mi smo te dobili. I sviđaš nam se. Ponosni smo što možemo zaplesati sa tobom…“

Vezani članci Mljekara u vlasništvu Općine Karlobag - 2 Općinska tvrtka pokušala povećati zaposlenost, uspjeh ih i same iznenadio: "Nekad su nam se smijali, danas nam zavide" Slika nije dostupna World Cheese Awards 2011.

Paški sir izvozi se u Ameriku od 2010. godine ponajviše zahvaljujući tvrtki „Forever Cheese“ koja surađuje s Paškom siranom- najvećim i najstarijim proizvođačem Paškog sira. Nedavno je Pašku siranu posjetila i gospođa Cathy Strange, članica American Cheese Society i Global Cheese buyer za poznati američki maloprodajni lanac „ Whole Foods“ u kojima se može kupiti Paški sir. Cathy Strange je jedna od najvećih američkih stručnjakinja za sir koja je u svojoj bogatoj karijeri posjetila veliki broj sirana, a za pogon Paške sirane rekla je da je world class.