Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vidio NLO, ministarstvo obrane mu zabranilo pričati o tome

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Umirovljeni zaposlenik RAF-a (Royal Air Force), 64-godišnji Alan Turner, kaže kako je uvjeren da je na radaru vidio cijelu flotu NLO-a, ali su mu službenici ministarstva obrane rekli kako to nikome ne smije reći.

Alan Turner kolegama je ispričao kako je ostao zapanjen nakon što se 35 veoma brzih letjelica pojavilo na njegovom ekranu kada je 1971. godine nadzirao rad radara u bazi Soley.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izgubio se kontakt Još nema glasa o nestalom Boeingu, rodbina na aerodromu čeka bilo kakvu dobru vijest Slika nije dostupna pad borbenog zrakoplova Britanci pronašli olupinu i tijelo američkog pilota: "Potvrđeno je da je poginuo"

Turner koji je bio glavni rukovodioc operatera radarskog sistema Royal Air Forcea 29 godina, rekao je kako su letjelice snimljene na visini od 900 do 18.000 metara te brzinom od gotovo 500 kilometara na sat.

Neobično je bilo i to što je svakih nekoliko sekundi jedan od letećih objekata iznanada nestao s radara, a zamijenila bi ga neka druga letjelica nekoliko trenutaka kasnije.

Turner je rekao kako su NLO-e istočno od Salisbury Plaina primjećeni na šest vojnih radara i na radarima Heathrowa te su svi o tome neobjašnjivom fenomenu podnijeli izvješće.

Turner je nacrao i kartu na kojoj je obilježio njihov let između točaka na kojima su viđeni poput RAF Lynehama, Wiltsa te na navigacijskom transmiteru letjelice u parku Brookmans.

Tri dana kasnije, ministarstvo obrane posjetilo je RAF i osoblju dalo upute da 'nikada više ne govore o incidentu'.

'NLO-i su činjenice, pojavljivali su mi se na radaru. Ono što sam vidio protivilo se svakoj logici i iskreno bilo je izvanredno. Nisam ih vidio samo ja. Više od 30 mojih kolega i operatora na Heathrowu ih je vidjelo', rekao je Turner koji je u mirovinu otišao 1995. godine. 

'Odmah sam znao da to nije konvoj vojnih aviona. Jedine letjelice s tim obilježjima nisu mogle održavati tako savršenu formaciju. Također, naše letjelice proizvode mnogo buke, a nitko nije čuo ništa tijekom sporne noći 1971.', zaključio je Turner.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene