Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi i povijesni let

VIDEO: VSS Enterprise leti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
VSS Enterprise, ili prvi suborbitalni komercijalni svemirski brod tvrtke Virgin Galactic, obavio je svoj prvi lebdeći let s ljudskim pilotom.

Enterprise, odnosno Spaceshiptwo, uzletio je iz zračno-svemirske luke Mojave u Kaliforniji, nošen ispod krila majčinskog broda WhiteKnightTwo, ili Eve. Njime su upravljali piloti Pete Siebold i Mike Alsbury, a Siebold je letjelicu opisao u čistim superlativima. 'Bilo je užitak letjeti njome', rekao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neočekivano otkriće Odvratan pronalazak prisilio pilota da se vrati u zračnu luku: "Žena je rekla da joj je nešto palo na glavu. Okrenuo sam se..." Poplava u Los Angelesu - 1 Nesvakidašnji prizor Uraganska oluja pogodila Kaliforniju: Klizišta i poplave paralizirale više od pola milijuna domova

>> VIDEO: Predstavljen prvi komercijalni svemirski brod

Sve u vezi s letom prošlo je u savršenom redu i svi sustavi bili su na optimalnoj razini, a sam let trajao je 11 minuta nakon puštanja. Sve u svemu, tim Virgin Galactica na čelu s vlasnikom tvrtke sir Richardom Bransonom, upravo je napisao novu stranicu povijesti. Sam Branson, rekao je kako očekuje prve komercijalne putnike u periodu od idućih 18 mjeseci, prenosi Wired.

Nekoliko stotina karata za let na rub svemira Enterpriseom, već je rasprodano, a svaka je koštala 200 tisuća dolara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene