Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Grupa brazilskih istraživača uhvatila je u obalnom području te zemlje, dosad nepoznatu vrstu ribe te vjeruju kako je to i prvi put da je ta riba ikad viđena ljudskim okom.


Ribu neobičnog izgleda, pronašli su kako pluta u moru, nekoliko kilometara od grada Praia do Forte, te ju izvagali i izmjerili. Istraživači su zapravo imali namjeru snimati morske kornjače, no pukim slučajem nabasali su na nepoznatu vrstu ribe, dugačku 1,8 metara i tešku 40 kilograma. Riba koju su istraživači Centra za očuvanje kornjača Tamar pronašli, nema ljusku, ima male zube te želatinastu formu i puno sala. Isto tako, istraživači smatraju na osnovu navedenih podataka, da riba nije jestiva.

Vezani članci Spaljivanje Amazonske prašume (Foto: Dnevnik.hr) - 2 U Amazoniji najviše lipanjskih požara od 2007.: Ljeto je tek počelo, bit će još gore U Brazilu je dosad od COVID-a umrlo više od pola milijuna ljudi Vlada se dugo opirala mjerama i cijepljenju: Na drugom su mjestu po broju smrti u pandemiji

Riba će se staviti u formalin te spremiti na odjel za zoologiju federalnog sveučilišta u Bahiji, gdje će je znanstvenici detaljno proučiti, kako bi otkrili još njezinih karakteristika, kao i njezino porijeklo. Vjeruje se kako brazilske obalne vode kriju gotovo 150 neotkrivenih ribljih vrta.