Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi kontakt

VIDEO: Otkrivena 'čudovišna' riba bizarnog izgleda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa brazilskih istraživača uhvatila je u obalnom području te zemlje, dosad nepoznatu vrstu ribe te vjeruju kako je to i prvi put da je ta riba ikad viđena ljudskim okom.

Ribu neobičnog izgleda, pronašli su kako pluta u moru, nekoliko kilometara od grada Praia do Forte, te ju izvagali i izmjerili. Istraživači su zapravo imali namjeru snimati morske kornjače, no pukim slučajem nabasali su na nepoznatu vrstu ribe, dugačku 1,8 metara i tešku 40 kilograma. Riba koju su istraživači Centra za očuvanje kornjača Tamar pronašli, nema ljusku, ima male zube te želatinastu formu i puno sala. Isto tako, istraživači smatraju na osnovu navedenih podataka, da riba nije jestiva.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Riba će se staviti u formalin te spremiti na odjel za zoologiju federalnog sveučilišta u Bahiji, gdje će je znanstvenici detaljno proučiti, kako bi otkrili još njezinih karakteristika, kao i njezino porijeklo. Vjeruje se kako brazilske obalne vode kriju gotovo 150 neotkrivenih ribljih vrta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene