Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč oštećenju

VIDEO: Atlantis se spojio s teleskopom Hubble

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Space shuttle Atlantis uspješno se spojio sa svemirskim teleskopom Hubble. To će biti posljednja prilika američke svemirske agencije da popravi teleskop, koji je uvelike proširio znanje o svemiru, prije nego NASA završi shuttle program 2010.

Atlantis i njegova sedmočlana posada lansirana je u Floridi u ponedjeljak na 11-dnevnu misiju kako bi popravila hubbleov svemirski teleskop. Astronauti Atlantisa isplanirali su petodnevnu svemirsku šetnju prilikom čega će instalirali dvije nove kamere na Hubble, objavio je Reuters. To je NASA-ina peta i posljednja misija na opservatorij koji je u funkciji od 1990. Hubble je jedan od najproduktivnijih znanstvenih instrumenata moderne astronomije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misija Hubble okončana Raketoplan Atlantis sletio u Kaliforniji Slika nije dostupna Poput 'operacije mozga' Astronauti završili težak posao servisiranja Hubblea

>> Oštećenje na Atlantisu samo je površinsko

>> NASA izvijestila o oštećenju na raketoplanu Atlantis

NASA je ranije objavila kao je sigurnosna provjera Atlantisa otkrila manje oštećenje na mjestu spoja desnog krila i trupa letjelice, a oštećenje je površinsko i nije prijetnja integritetu shuttlea. Oštećenje na termičkoj oplati opisano je kao ogrebotina duljine 53 centimetra blizu spoja desnog krila s trupom letjelice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene