Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U osječkoj bolnici izveden prvi laparoskopski zahvat na bebi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Klinici za kirurgiju Kliničke bolnice Osijek izveden je prvi laparoskopski zahvat u Hrvatskoj na 15-mjesečnoj bebi, doznaje se u toj bolnici.

Petanaestomjesečna beba je iz Vukovara, a imala je zapetljaj crijeva i bila u životnoj opasnosti.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Ilustracija Izvještaj policije Otkriven uzrok ozljeda bebe iz pulske bolnice: Roditelji curicu doveli s teškim ozljedama glave

Zahvat je obavio abodominalni kirurg dr. Dražen Vidović uz stručnu ekipu osječke Kliničke bolnice, a odlučio se za laparoskopsku metodu umjesto klasične jer je tako morao napraviti manji rez na trbuhu čime i sam oporavak kraće traje. 

Također prednost laparoskopskog zahvata je što izaziva manju bol, a samim time i brži oporavak, navode u bolnici.

Operacija je izvedena prije nekoliko dana s najsuvremenijom tehnikom, pet milimetarskom optikom kojom su napravljena tri mala reza, a beba je već idući dan počela jesti i dobro se oporavlja, te je puštena kući.

Doktor Dražen Vidović, kazao je kako se u osječkoj bolnici laparoskopske operacije rade već 15 godina, da bolnica ima dobar stručni tim s bogatim iskustvom, te da je tom metodom do sada obavljeno oko tisuću zahvata.

Cilj je Kliničke bolnice Osijek da preraste u Klinički bolnički centar, kazao je ravnatelj dr. Željko Vranješ.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene