Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena snimka

Spektakularan doživljaj: Provozajte se Marsom na 'NASA-in račun'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA-in istraživački rover Opportunity na Marsu je snimio mnoštvo fotografija od kojih su znanstvenici napravili film koji ostavlja dojam kao da rover vozimo sami.

Rover Opportunity putovao je od kratera Victoria do kratera Endavour od rujna 2008. do kolovoza 2011. kada je završio svoju misiju, javlja Clarksville Online.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za Dnevnik.hr VODA NA MARSU Ugledni hrvatski astrofizičar otkriva značaj velikog NASA-inog otkrića Slika nije dostupna Sve oči uprte u njih OTKRILI TEKUĆU VODU NA MARSU? NASA najavila 'veliko znanstveno otkriće'

Opportunity je svakodnevno fotografirao površinu Crvenog planeta, a znanstvenici su od putovanja dugog 21 kilometar izdvojili 309 fotografija od kojih su napravili film upotpunjen originalnim zvukom iz Rovera.

NASA je još 2004. godine na Mars poslala potpuno identične rovere Opportunity i Spirit koji su nakon završene tromjesečne primarne misije nastavili s misijama na Crvenom planetu. 2010. godine je prekinuta komunikacija sa Spiritom, no Opportunity i dalje podatke šalje na Zemlju.

NASA planira 2012. godine na Mars dovesti novu generaciju rovera.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene