Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbliži planet Zemlji

Ruski znanstvenik ima dokaze o životu na Veneri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski znanstvenik Leonid Ksanfomaliti tvrdi da ima dokaze o postojanju života na Veneri, planeti najbližoj Zemlji u smijeru Sunca.

Leonid Ksanfomaliti koji radi u institutu za istraživanje svemira ruske Akademije znanosti, analizirao je fotografije snimljene tijekom ruskog istraživanja i sletanja 1982. godine na Veneru, piše Blic.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveći pojedinačni nalaz VELIKA STVAR - NASA objavila detalje o novom značajnom otkriću Slika nije dostupna Znanost je kul CRNA OVCA SUNČEVOG SUSTAVA Tko je smjestio Veneri?

Venera je veličine zemlje, ali ima gustu atmosferu kojom dominira ugljični dioksid. S atmosferskim tlakom 92 puta većim u odnosu na Zemlju, bez vode i površinom ispresjeckanom vulkanima i temperaturom od skoro 894 stupnja, planet nikada nije smatran kao moguć za postojanje nekog oblika života.

No, Ksanfomaliti u svojem tekstu objavljenom u magazinu 'Istraživanje solarnog sistema', kaže da ruske fotografije prikazuju predmete koji podsjećaju na 'disk', 'škorpiju' i 'kapu'. Pojasnio je kako se objekti pojavljuju, lebde i nestaju na različitim fotografijama snimljenim sa različitih točaka.

'Ako zaboravimo na aktualne teorije o nepostojanju života na Veneri možemo hrabro pretpostaviti da morfološke odlike ovih predmeta navode na pomisao života', rekao je Ksanfomaluitu.

Znanstvenici vjeruju da je voda pa čak i ocean nekada pokrivao Veneru, i to najmanje dvije milijarde godina. Svemirski brod 'Venera ekspres' koji su izradili europski inženjeri, promatrala je Veneru od 2005. godine. Znanstvenici koji su radili na tom projektu nisu donijeli slične zaključke, no nisu ni odbacili mogućnost života na Veneri.

Projekt je bio posvećen utjecaju i efektu staklenpg vrta, zbog bojazni od ekološke katastrofe, koja je svojevremeno pretvorila Veneru u planetu bez života.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene