Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na 63. Međunarodnom sajmu ideja, inovacija i novih proizvoda IENA 2011.održanih u Nuernbergu, bilo je 15 hrvatskih inovacija, od čega je jedna osvojila brončanu medalju.


Puljanin Sergio Budicin nagrađen je brončanom medaljom za izum sprave za stavljanje kapi u oči, koja je među oftamolozima izuzetno dobro prihvaćena.

Vezani članci Slika nije dostupna Predstavljen izum koji bi mogao spasiti živote 1,2 milijarde ljudi na Zemlji Slika nije dostupna Srbin od 44 limenke piva napravio aparat koji mu grije cijelu kuću

'Shvatio sam da nešto moram učiniti kako bi se olakšao stavljanje kapi u oči zbog toga što je u uputama pisalo da kapaljka nikako ne smije doći u dodir s trepavicama zbog toga što se tako može zagaditi lijek i dodatno zakomplicirati tj. pogoršati vid', rekao je za istarski.hr.

Na ideju o korisnoj napravi došao je jer ima glaukom pa je i sam iskusio probleme prilikom stavljanja kapi u oči. Stoga je, za osobe koje često moraju kapati oči i više puta dnevno, s različitim kapima, ovaj izum itekako dobrodošao, a pohvalili su ga i liječnici, posebice oftamolozi.

Svoj izum još nije plasirao na tržište, ali s obzirom koliko je njegova naprava praktična, korisna i jednostavna za upotrebu, sigurni smo da uskoro hoće. Riječ je o napravi koja,rješava sve tehničke probleme stavljanja kapi u oči.