Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zzz-mailing'

Poremećaj našeg doba: Šaljete li i vi mailove u snu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjem izdanju medicinskog časopisa ‘Sleep Medicine’ objavljen je slučaj žene koja je tijekom sna slala emailove. Ovaj fenomen u časopisu je nazvan ‘zzz-mailing’, odnosno ‘korištenje Interneta tijekom sna’.

Prvi put zabilježen je oblik mjesečarenja pri kojem osoba šalje mailove. Naime, jedna je žena u dubokom snu svojim prijateljima poslala tri emaila, pozivajući ih na vino i kavijar. Slučaj ove 44-godišnje žene objavili su istraživači sa Svučilišta Toledo u posljednjem izdanju medicinskog časopisa ‘Sleep Medicine’.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UTJEČE NA KOGNITIVNE SPOSOBNOSTI Više sna i nije nužno dobro za starije od četrdeset: Evo koliko sna je zapravo dovoljno Slika nije dostupna Strašna tragedija u Rusiji Kobno mjesečarenje: Trogodišnja djevojčica smrznula se do smrti u vlastitom domu

U članku piše kako je žena otišla spavati oko 22 sata, ali se ustala dva sata kasnije i došetala do kompjutera u drugoj sobi. Upalila ga je, spojila se na Internet, logirala se, sastavila i poslala tri e-maila. Svaki je neobičan i nepovezan, rekli su istraživači.

>> Seksa se u snu jer pati od 'seksomnije'

‘Dođi sutra i sredi ovaj pakao. Večera i piće u 16 sati. Donesi samo vino i kavijar’, pisalo je u jednom mailu, a u drugom: ‘Koji ku..’

Novi oblik mjesečarenja opisan je kao ‘zzz-mailing’. Istraživači sa Sveučilišta Toledo vjeruju da je novost pisanje emaila nakon paljenja kompjutera, spajanja na Internet i pamćenja lozinke u snu. Za ovaj tip kompleksnog ponašanja potrebni su koordinirani pokreti koji prije nisu zabilježeni u snu.

Žena je bila šokirana kada je vidjela ove emailove budući da se nije sjećala da ih je poslala. Nikada prije nije mjesečarila, rekli su istraživači.

Smatra se da se ova vrsta mjesečarenja kod žene pojavila zbog korištenja lijekova, iako uzroci fenomena nisu sasvim poznati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene