Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peti festival znanosti u pet gradova pet dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središnja tema petog Festivala znanosti bit će "hrana i zdravlje" i počet će 23. travnja, a tijekom pet dana održat će se u pet gradova - Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu te u Zadru koji će prvi put biti domaćin toga festivala.

Festival je pokrenut 2003. na inicijativu British Councila i u suradnji sa zagrebačkim Tehničkim muzejom, a postao je godišnje događanje koje povezuje brojne institucije s ciljem promicanja znanosti među širokom publikom, pogotovo među mladima, priopćila je danas Hypo Alpe-Adria Banka d.d. koja je Zlatni sponzor Festivala.

Pročitajte i ovo Luka Grbeša Hrvatski festival Žudija Rimski vojnici okupili se u Loboru: "Znamo da sljedećih 25 godina ovoga neće biti" Red za pučku kuhinju Pomoć najpotrebnijima Dugački red ispred pučke kuhinje: "To je slika našeg svijeta"

U bogati program Festivala uključene su izložbe, radionice,
predstave, predavanja, prezentacije, okrugli stolovi, performansi, filmovi te predstavljanje knjiga.

Ističe se da su ulaganje u znanje i populariziranje znanosti najveće vrijednosti Festivala što su i razlozi zbog kojih je Hypo banka već treću godinu partner organizatorima.

Jer, dodaje se u priopćenju, znanje i inovativnost pokretači su
svjetskoga gospodarstva, ali i ključ napretka svakoga društva pa je zato neprestano ulaganje u znanje i poticanje inovativnosti ključ napretka i hrvatskoga gospodarstva, a Festival znanosti jedan je od koraka na tome putu.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene