Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U potrazi ste za božićnim poklonom?

NASA prodaje Space Shuttle za 27,4 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koje nije zahvatila financijska kriza bit će oduševljeni kad čuju da je u prodaju pušten NASA-in Space Shuttle, a ispod božićnog drvca moći ćete ga imati za smo 27.4 milijuna dolara. Star je 26 godina, prošao je 161 milijuna kilometara a iako umirovljen u dobrom je stanju.

NASA je na ovaj način ponudila muzejima i ostalim zainteresiranim strankama komadić povijesti, a cijena koju za njega traže pokriva cijenu sigurnog prikazivanja Shuttla, dok će s 4 milijuna dolara biti plaćena poštarina i pakiranje, piše Metro.  

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

'Posebna pozornost bit će posvećena osiguranju njezina sigurna umirovljenja', kažu u NASA-i.

Shuttle je prva ponovno upotrebljiva letjelica lansirana kao raketa a na zemlju se vraća poput stroja koji klizi po površini.

Dizajnirana je 1960. godine i jedna je od šest izgrađenih od kojih jedna nikad nije poletjela a druge dvije su izgubljene, uključujući i Challenger koji je eksplodirao ubrzo nakon polijetanja 1986. godine i Columbije, koja se raspala pri spuštanju 2003. godine.

Ovi su Shuttli bili glavno uporište američkog svemirskog programa u posljednjih 25 godina jer su prevozili astronaute do međunarodne svemirske stanice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene