Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtraženiji pojmovi na Googleu 2008.

Najviše pažnje izazvali Sarah Palin i Facebook

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kraju godine podvlači se crta i osvrće unatrag te gledaju rezultati prethodne godine. To je napravio i internetski pretraživač Google te napravio listu najtraženijih pojmova 2008. godine.

Ako uzmemo u obzir koliko bilijuna ljudi pretražuje internet, a preko Googla ide oko 60 posto te pretrage, ova lista prilično jasno govori što ljude zanima, piše Abclocal.go.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzbuna u Microsoftu Ugrožena sigurnost Internet Explorera Slika nije dostupna Google pokreće vlastiti internetski pretraživač

Lista najtraženijih pojmova preko Googla za 2008. 

1. Sarah Palin
2. Peking 2008
3. Facebook 
4. Tuenti
5. Heath Ledger
6. Barack Obama
7. Nasza klasa
8. Wer kennt wen
9. Euro 2008
10. Jonas brothers 

Mnogi od ovih pojmova na prvi pogled čine se logičnim izborom većine ljudi. Tako Sarah Palin nije dobila odlučujući broj glasova, ali je postala novi fenomen pa je ljudima bila znatno zanimljivija od Baracka Obame, novog predsjednika SAD-a koji je na šestom mjestu ljestvice. 

Da sport itekako zanima ljude govore Olimpijske igre na drugom i Euro 2008. na devetom mjestu.

To je sve još razumljivo, no što je Tuenti na četvrtom, Nasza klasa na sedmom i Wer kennt wenn na osmom mjestu? Rješenje otkriva Facebook koji se našao na trećem mjestu. Ostala četiri pojma su socijalne interentske mreže u SAD-u, Španjolskoj, Poljskoj i Njemačkoj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene