Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika bijela psina ima isti modus operandi poput serijskog ubojice, otkriva nova studija. Znanstvenici su otkrili da morski predatori i serijski ubojice ubijaju svoje žrtve s područja startne pozicije, područja koje im je veoma dobro poznato.


Policija koristi geografsko profiliranje da otkrije serijske ubojice ili silovatelje jer oni svoje zločine ponavljaju na zatvorenom području oko 'startne pozicije' koje je obično dom ili radno mjesto. Koristeći iste matematičke tehnike, znanstvenici su otkrili da morski psi također imaju polaznu točku od koje kreću u svoje pothvate. Morski psi žrtvu promatraju iz ni preblize, ni predaleke udaljenosti, love strateški i uče iz prethodnih napada, piše Times Online.

Vezani članci Psi i voda Urnebesni video pokazao da postoje dvije vrste pasa, u koju se ubraja vaš ljubimac? Uspavani psi (Foto: thechive.com) Psi su spavalice bez premca, spavaju u najčudnijim i najslađim pozama

Dr. Nei Hammerschlag sa Sveučilišta Miamiju promatrao je velike bijele psine kako love tuljane uz obalu Južnoj Africi, a studiju je objavio u Zoological Society u Londonu. 'Postoji strategija. To je više od jednostavnog kretanja morskih pasa oko plijena', rekao je dr. Hammerschlag. Početna točka koju su koristili morski psi koji su se kretali okolo bila je oko 100 metara udaljena od obale otoka na kojem su živjeli tuljani, a napadači su od tamo krenuli u svoj pohod.