Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uče iz prethodnih napada

Morski psi napadaju poput serijskih ubojica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika bijela psina ima isti modus operandi poput serijskog ubojice, otkriva nova studija. Znanstvenici su otkrili da morski predatori i serijski ubojice ubijaju svoje žrtve s područja startne pozicije, područja koje im je veoma dobro poznato.

Policija koristi geografsko profiliranje da otkrije serijske ubojice ili silovatelje jer oni svoje zločine ponavljaju na zatvorenom području oko 'startne pozicije' koje je obično dom ili radno mjesto. Koristeći iste matematičke tehnike, znanstvenici su otkrili da morski psi također imaju polaznu točku od koje kreću u svoje pothvate. Morski psi žrtvu promatraju iz ni preblize, ni predaleke udaljenosti, love strateški i uče iz prethodnih napada, piše Times Online.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obavezna kastracija i socijalizacija "Tragedija u Zadru mogla se izbjeći": Prijatelji životinja traže pravilnik o opasnim psima Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa

Dr. Nei Hammerschlag sa Sveučilišta Miamiju promatrao je velike bijele psine kako love tuljane uz obalu Južnoj Africi, a studiju je objavio u Zoological Society u Londonu. 'Postoji strategija. To je više od jednostavnog kretanja morskih pasa oko plijena', rekao je dr. Hammerschlag. Početna točka koju su koristili morski psi koji su se kretali okolo bila je oko 100 metara udaljena od obale otoka na kojem su živjeli tuljani, a napadači su od tamo krenuli u svoj pohod.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene