Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi snobizam

Izbirljivi pljačkaši - kradu samo iPhone, ne žele Androide!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pljačkaši u New Yorku u tri su navrata napali studente tražeći od njih iPhone ili novac – Androide nisu htjeli.

Na internetu se pojavila zanimljiva priča iz New Yorka, gdje hara banda koja krade novac i mobitele – riječ je o prilično izbirljivim pljačkašima koje ne zanimaju Androidi i BlackBerryji već žele samo Appleov iPhone, zbog čega su ih neki nazvali 'snobovskim pljačkašima'.

Pročitajte i ovo Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja Nepoznata žena prevarila 75-godišnjakinju i iz torbice joj ukrala nekoliko tisuća eura Opreza nikad dosta Došla 75-godišnjakinji na vrata i rekla da ima poklon: Ubrzo je iz torbice nestalo nekoliko tisuća eura

Do sada su prijavljena tri napada ovih pljačkaša, a sve su žrtve bile studenti Columbia Universityja – prva žrtva predala je svoj iPhone, dok je druga napadnuta osoba imala Motorolin Droid. Lopovi nisu htjeli uzeti ovaj telefon, već su umjesto njega uzeli novac. Nakon toga napadnuta je i jedna studentica koja također nije imala iPhone, no pljačkaši joj nisu povjerovali pa su je bacili na ogradu i pretražili je.

Napadači još nisu uhićeni, no snimljeni su nadzornim kamerama pa se u policiji nadaju da će ih netko prepoznati i time pomoći u istrazi.

Prema pisanju NBC New Yorka, ova je situacija studente uznemirila, ali i začudila jer teško je povjerovati da će pljačkaši pretresati ljude po ulici tražeći samo iPhone, a odbacujući druge modele.

Neki studenti smatraju da to govori o njegovoj vrijednosti, odnosno da će lopovi prodajom iPhonea više zaraditi nego da prodaju mobitel nekog drugog proizvođača – iako Appleov iPhone (barem kada se kupuje preko ugovora) nije najskuplji telefon na tržištu. Jedna studentica čak je rekla novinarima da je uvrijeđena što lopovi ne žele njen BlackBerry.

Kao i uvijek kada su u pitanju tekstovi u kojima se govori o iPhoneu i Androidima, tako se na forumima i oko ove teme prepiru ljubitelji Appleovih i Googleovih telefona.

Appleovci kažu da danas 'i lopovi imaju neke standarde', dok ljubitelji Androida kažu da ti lopovi još nisu probali Samsungov i Googleov Galaxy Nexus jer da jesu, tražili bi te telefone, a ne iPhone.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene