Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arheolozi otkrili "prvu crkvu na svijetu" u Jordanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi u Jordanu otkrili su "prvu crkvu na svijetu" u Rihabu, 40 kilometara sjeveroistočno od Ammana, piše Jordan Times.

"Vjerujemo da smo otkrili prvu crkvu na svijetu koja datira od 33. do 70. godine naše ere", rekao je za novine Abdul Qader Hassan, čelnik Centra za arheološke studije u Rihabu.

Pročitajte i ovo Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov Joe Biden Napad dronom na bazu Biden najavio osvetu za smrt američkih vojnika: "Odlučio sam kako ćemo odgovoriti na napad"

Otkriće ispod crkve svetog Jurja u Rihabu je "izvanredno jer imamo dokaze vjerovati da je ta crkva pružala zaklon za 70-ero ranih kršćana, učenika Isusa Krista", kazao je.

Rani kršćani, opisani natpisom u mozaiku na podu crkve svetog Jurja kao "70 ljubljenih od Boga", pobjegli su iz Jeruzalema tijekom progona kršćana u sjeverni dio Jordana, dodao je Hassan.

Pozivajući se na povijesne izvore, Hassan je rekao da je njih 70 živjelo i prakticiralo vjeru u tajnosti u toj podzemnoj crkvi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene