Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tim američkih istraživača je uspio načiniti kontracepciju za muškarce u obliku losiona.Testovi su pokazali da djeluje kod čak 98% ispitanih muškaraca.


Zdravstveni institut u Los Angelesu je pomiješao muški hormon testosteron sa sintetičkim kemikalijama te, na taj način, dobio formulu nove kontracepcije za muškarce koja se nanosi vrlo jednostavno - kao losion, piše Daily Mail.

Vezani članci Dobri momci (Foto: thechive.com) "Dobri dečki" žale se što ih cure odbijaju, no pogledajte kakve im poruke šalju Slika nije dostupna Cjepivo koje smanjuje proizvodnju spermija?

Kontrolni testovi su pokazali da je kod većine muškaraca koji su koristili ovu kontracepciju zabilježeno smanjenje broja spermatozoida. Istraživači tvrde da je kod 98% muškaraca koji su sudjelovali u studijama, zabilježeno manje od milijun spermija po mililitru. No, ono što je posebno zanimljivo je podatak da je kod čak 78% muškaraca zabilježena potpuna odsutnost proizvodnje sperme.

>> Znate li stvarne rizike najprodavanijih kontracepcijskih pilula?

Ova kontracepcija djeluje tako da progestin povećava kontracepcijsku učinkovitost testosterona. Kada se djeluju zajedno, isključe proizvodnju spolnih hormona i na taj način kontroliraju proizvodnju sperme.

Navodno su slične formule napravljene i prije, ali su znanstvenici nastojali načiniti pilule. No, nakon nekog vremena su uspjeli proizvesti formulu u obliku losiona koji se samo treba nanijeti na tijelo.

>> Žene na pilulama biraju pogrešne partnere?

Ovaj će kontraceptiv zasigurno pomoći ženama da odgovornost planiranja obitelji podijele ravnopravno s partnerom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.