Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka agencija za hranu i lijekove traži da farmaceutske kompanije objave više podataka o rizicima korištenja kontracepcijskh pilula na njihovim pakiranjima.


Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) traži da kompanije, koje proizvode kontracepcijske pilule poput Yasmin, trebaju ažurirati podatke o rizicima na svojim pakovanjima koji upućuju na povećan rizik od krvnih ugrušaka za razliku od 'starijih' pilula.

Vezani članci Slika nije dostupna Žene na pilulama biraju pogrešne partnere? Slika nije dostupna Svaka druga Hrvatica ima seksualne probleme

Stručnjaci Agencije su upravo za Yasmin, koji proizvodi Bayer, rekli da ima neadekvatna upozorenja u uputama te da ih trebaju ažurirati s informacijama o potencijalnim rizicima od krvnih ugrušaka u nogama i plućima.

Kontracepcijske pilule Yasmin, odobrene 2006., postale su najprodavanije pilule takve vrste u Americi čemu su doprinijele i velike marketinške kampanje. No propisivanja od strane liječnika, u zadnje su dvije godine pala za gotovo 80% zbog upitne sigurnosti, prenosi AP.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju