Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se više informacija na pakiranjima

Znate li stvarne rizike najprodavanijih kontracepcijskih pilula?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka agencija za hranu i lijekove traži da farmaceutske kompanije objave više podataka o rizicima korištenja kontracepcijskh pilula na njihovim pakiranjima.

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) traži da kompanije, koje proizvode kontracepcijske pilule poput Yasmin, trebaju ažurirati podatke o rizicima na svojim pakovanjima koji upućuju na povećan rizik od krvnih ugrušaka za razliku od 'starijih' pilula.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog zdravstvenih rizika Francuska ograničava korištenje nekih kontracepcijskih tableta Slika nije dostupna Najnovije istraživanje Žene na pilulama biraju pogrešne partnere?

Stručnjaci Agencije su upravo za Yasmin, koji proizvodi Bayer, rekli da ima neadekvatna upozorenja u uputama te da ih trebaju ažurirati s informacijama o potencijalnim rizicima od krvnih ugrušaka u nogama i plućima.

Kontracepcijske pilule Yasmin, odobrene 2006., postale su najprodavanije pilule takve vrste u Americi čemu su doprinijele i velike marketinške kampanje. No propisivanja od strane liječnika, u zadnje su dvije godine pala za gotovo 80% zbog upitne sigurnosti, prenosi AP.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene