Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mjerenje hemoglobina u sklopu kampanje 'Život je bolji ispod 7'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sklopu nacionalne kampanje "Život je bolji ispod 7", danas u 17 sati u Centru Zdravlja organizirat će se mjerenje šećernog hemoglobina A1c (glavnog parametra za mjerenje razine šećera u krvi), a bit će organizirano i predavanje dr. Izeta Aganovića o važnosti održanja razine šećernog hemoglobina ispod 7 posto, priopćio je Hrvatski savez dijabetičkih udruga.

Nacionalnu kampanju "Život je bolji ispod 7" Savez je pokrenuo s ciljem podizanje svijesti o šećernoj bolesti i važnosti redovite kontrole vrijednosti šećernog hemoglobina, a provodit će se tijekom rujna u pet hrvatskih gradova - Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Puli i Splitu.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Danas je mjerenje vrijednosti HbA1c postao standard u liječenju šećerne bolesti koji se koristi za provjeru stanja reguliranosti dijabetesa. 

Kontrola razine HbA1 čini jedan od najvažnijih parametara
za mjerenje razine šećera u krvi, budući da ukazuje na udio
"zašećerenog" hemoglobina u ukupnom udjelu hemoglobina. 

Budući je u Hrvatskoj veliki broj dijabetičara koji ovu metodu kontrole regulacije šećerne bolesti niti poznaju niti redovno koriste, od iznimne je važnosti podizanje svijesti među dijabetičarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene