Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kineska hrana ipak nije tako zdrava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tipični meni u kineskim restoranima ima previše kalorija i soli, tvrde stručnjaci.

Tako na primjer neka jela od piletine imaju oko 40 posto više natrija i više od 50 posto kalorija nego što je dnevno potrebno odrasloj osobi.

Pročitajte i ovo Ilustracija UDAR NA GRAĐANE Brašno, ulje, meso, sir... Pogledajte koliko su cijene hrane stvarno odletjele u nebo u samo godinu dana Ilustracija - 2 JEDAN OD KLJUČEVA ZDRAVLJA Trovanje hranom - kako ga spriječiti: Mislite da vas riža ne može ubiti? Promislite dvaput

"Ne želim svu krivnju svaliti na kinesku hranu", rekla Bonnie
Liebman, nutricionistička direktorica Centra za znanost u javnom interesu, dodajući da i druge kuhinje nisu potpuno zdrave.

Iako je kineska hrana loša za struk i krvni tlak, budući da natrij
pridonosi hipertenziji, ona nudi i jela bogata povrćem kao i vrstu masnoće koja nije loša za srce, istaknula je.

Liebman je preporučila da se u kineskim restoranima naručuju jela od povrća umjesto mesa ili valjušaka, te da se izbjegava pržena hrana, morska hrana i tofu. Isto tako se ne preporučuju umaci jer su bogati natrijem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene