Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tipični meni u kineskim restoranima ima previše kalorija i soli, tvrde stručnjaci.


Tako na primjer neka jela od piletine imaju oko 40 posto više natrija i više od 50 posto kalorija nego što je dnevno potrebno odrasloj osobi.

Vezani članci Hrana na policama Unatoč navali na trgovine, neku hranu još uvijek nitko ne želi kupiti Slika nije dostupna Stvoren umjetni trbuh

"Ne želim svu krivnju svaliti na kinesku hranu", rekla Bonnie
Liebman, nutricionistička direktorica Centra za znanost u javnom interesu, dodajući da i druge kuhinje nisu potpuno zdrave.

Iako je kineska hrana loša za struk i krvni tlak, budući da natrij
pridonosi hipertenziji, ona nudi i jela bogata povrćem kao i vrstu masnoće koja nije loša za srce, istaknula je.

Liebman je preporučila da se u kineskim restoranima naručuju jela od povrća umjesto mesa ili valjušaka, te da se izbjegava pržena hrana, morska hrana i tofu. Isto tako se ne preporučuju umaci jer su bogati natrijem.