Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv demona

Kako izgleda egzorcizam u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Pakistanu, gdje su duševno bolesnici itekako stigmatizirani, a država malo troši na zdravstvo. Ne čudi stoga što mnogi vide duhovno iscjeljivanje tj. egzorcizam kao jedinu opciju izliječenja.

24-godišnji Rahim Yar je u svetištu Thatta još od 2007. kada ga je ondje doveo njegov otac uvjeren da su mladića opsjeli demoni. 'Ovdje smo uspjeli riješiti 90% problema, ali ostaje još onih 10%. Neki demoni su ga napustili ali ostao je taj jedan jaki Jinn, ali mislimo da će se i taj problem riješiti kroz nekoliko dana', kaže njegov otac Muhammad Rais.

Pročitajte i ovo Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje Screenshot Zastrašujuće Stotine bijesnih muškaraca napale ženu zbog natpisa na haljini: "Samo je jedna kazna – odrubljivanje glave"

'Doista sam vidio te demone, od glave do pete. Kada uđu u mene mogu čuti njihove glasove, kao što sada razgovaram s vama. Nakon toga budem izbezumljen', opisuje oboljeli mladić Rahim Yar.

Aliuddin, duhovni iscjelitelj kaže kako demoni vole žene. 'Oni muče njihove supruge kada im se pokušavaju približiti. Demoni se postave u abdomenu žena i seksaju se s njima', kaže Aluddin.

No psihijatri kažu, radi se o kompliciranim dijagnozama. 'Ljudi ovdje to ne razumiju jer laboratorijski testovi nisu pozitivni i oni nemaju nikakve fizičke simptome poput temperature. Ovdje se radi o manjku edukacije i znanja te izbjegavanju pravih liječnika', kaže psihijatar dr. Najmi Chughtai.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene