Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, večeras u 22:15!

Imate li i vi ove simptome?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavobolja, reuma, problemi s tlakom, umor, razdražljivost…

Istraživanja pokazuju kako je sve više meteoropata - onih koji su osjetljivi na promjene vremena, gotovo 50% Europljana. Glavobolja, reuma, problemi s tlakom i umor samo su dio problema na koje se najčešće žalimo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg

''Simptomi se obično pojave 24-48 sati prije promjene vremena i mogu trajati dan do dva'', rekla nam je doktorica Zavoda za hitnu medicinu dr. Valentina Strinavić. Promjene vremena utječu i na raspoloženje ljudi – postaju razdražljivi i nervozni.

Da to nisu samo narodne priče, govori i činjenica da je na osnovu povezanosti između vremena i ljudskog zdravlja stvorena posebna grana meteorologije - biometeorologija.

''Biometeorološke prilike su nepovoljne pred sam prolazak fronte. Pada tlak, puše jugo, toplo je ili zatopljava i vlaga je velika. To je ono što je apsolutno biometeorološki nepovoljna situacija, više manje za sve ljude'', objasnila je biometeorologinja dr. sc. Ksenija Zaninović.

Zašto vrijeme tako snažno utječe na naš organizam i kako ublažiti posljedice utjecaja vremena pogledajte večeras u 22:15!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene