Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez pri kupnji

I prirodna kozmetika može prouzročiti alergije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I kozmetički proizvodi od prirodnih sastojaka mogu prouzročiti iritacije na koži i alergijske reakcije, poput uobičajenih proizvoda preparativne i dekorativne kozmetike, izvijestili su njemački dermatolozi.

Zato se kupcima preporučuje oprez pri kupnji novih, neisprobanih proizvoda, izjavila je dermatologinja Antje-Ulrike Wagner, koja je provela istraživanje, a rezultati su objavljeni u časopisu German Pharmacy.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vratite ga Provjerite zalihe i nemojte upotrebljavati! Zbog opasnosti od infekcije povlači se kozmetički proizvod PR L’ aventure en Primitivance Hrvatski brend L’ aventure en Primitivance kreirao je Belle de Jour, božanstveni eliksir za lice napravljen od najboljeg iz lokalne prirode apsolutni je must have ovoga ljeta

Općenito gledajući, rijetko se dogode alergijske reakcije na biljne sastojke nekog kozmetičkog proizvoda, no činjenica je da postoje osobe s iznimno osjetljivom kožom lica koje najprije odabranu kremu ili neki drugi kozmetički proizvod trebaju isprobati na koži unutarnjeg dijela podlaktice tijekom tri dana prije nego što ga prvi put nanesu na lice.

S ozbirom da su kozmetički proizvodi prirodnog podrijetla u potpunosti lišeni svih aditiva, posebno su 'privlačni' gljivicama i idealni za razvoj bakterija, rekla je Wagner.

Zato bi korisnici takvih krema trebali biti sigurni da su im prsti savršeno čisti prije nego što posegnu u kutijicu s kremom ili koristiti poseban štapić kojim će kremu nanijeti na lice, a zatim ga dobro oprati i spremiti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene