Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zuckerbergova predviđanja

Ovako će društvene mreže izgledati za 10 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je u Kolubiji govorio o budućnosti interneta Zuckerberga su pitali što misli kako će za 10 godina izgledati Facebook.

Osnivač Facebooka Mark Zuckeberg u srijedu je u Kolumbiji govorio o inicijativi osiguravanja besplatnog interneta svima u SAD-u. Dok je govorio o budućnosti interneta pitali su ga što misli kako će Facebook izgledati za 10 godina.

On je priliku iskoristio da izrazi mišljenje o budućnosti društvenih mreža u širem smislu. Ukratko, kao bitne je izdvojio tri stvari: puno više ljudi bit će na internetu, s ljudima ćemo više komunicirati putem fotografija nego starog web sučelja i budućnost računalstva je proširena stvarnost

Zuckerberg treba pomoć - ne zna što bi mogao raditi u 2015.

Prve dvije stavke ne iznenađuju previše. Samo u Indiji će se do 2018. prema nekim procjenama udvostručiti baza korisnika interneta. A što se tiče alternativnih poruka, to područje brzo se širi. Tako je Facebookov WhatsApp već nadmašio SMS u broju poslanih poruka.

Kako piše venturebeat.com, pravo sočno predviđanje je 'proširena stvarnost'. 'U sljedećih 10 do 15 godina možete zamisliti da će biti još jedna platforma koja će biti još prirodnija i još više ugrađena u naše živote od mobitela', objasnio je Zuckerberg.

Facebook razmišlja o opciji koja je potpuna suprotnost opciji 'like'

'Mislim da je prilično lako zamisliti da ćemo u budućnosti imati nešto što ćemo moći nositi, i izgledat će kao normalne naočale i moći ćete dobiti kontekst onoga što se događa u svijetu i komunicirati s ljudima bez da morate poremetiti razgovor gledanjem prema dolje', rekao je Zuckerberg.

Spomenuo je i da bi virtualna stvarnost tvrtke Oculus mogla biti dio važan dio te budućnosti,vjerojatno jer je Facebook kupio tu tvrtku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene