Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Nebeska grdosija

VIDEO Evo što je sve Antonov 225 prevozio!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je Antonov 225 isprva izrađen kako bi zrakom prenio sovjetsku svemirsku letjelicu Buran, kasnije je njegova primjena postala komercijalna. Pročitajte što je sve prevozila ova nebeska grdosija.

Antonov 225 prevozi predmete za koje se nekad mislilo da su toliko veliki i teški da ih je nemoguće prevesti zrakom. Jedan od takvih bila je lokomotiva, ali i 150 tona teški generatori.

Pročitajte i ovo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb Ilustracija preusmjeren let Snimka totalnog kaosa u avionu: Dvije putnice poludjele i vrištale, uključili se i ostali. "Daj više je*ote zašuti!"

Antonov 225 koristi se za prijevoz velike količine zaliha za hitne slučajeve koje na unesrećena područja šalju humanitarne međunarodne organizacije.

Jednom je prilikom prevozio vojnu opremu kanadske i vojske SAD-a na Bliski istok. U studenom 2004. godine ušao je u Guinnessovu knjigu zbog čak 240 oborenih rekorda.

>> FOTO I VIDEO Nebeski div poletio iz Zračne luke Zagreb

Najteži predmet kojeg je Antonov 225 prevezao zrakom bila je 16,23 metara dugačka i 4,27 metara široka pošiljka generatora za plinsko postrojenje u Armeniji,11. kolovoza 2009. godine. Teret je bio težak 189 tona.

Godine 2010. prevozio je najduži predmet u povijesti prevoženja tereta zrakom. Bile su to dvije vjetroturbine dugačke 42 metra, iz Kine u Dansku.

U priloženim videsnimkama pogledajte Antonov 225 na djelu.

Uzlijetanje Antonova 225 sa zračne luke Manchester

 

Slijetanje Antononova 225 na Aljasci

 

Antonov 225 prevozi 'Buran'

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene