Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prirodno

Tražite lijek za ćelavost? Vjerojatno ga pijete svaki dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački znanstvenici predstavili su novi način u borbi protiv ispadanja kose. Ukoliko vas muči ćelavost, znanstvenici predlažu masiranje vlasišta kavom.

Skupina njemačkih znanstvenika objavila je rezultate istraživanja prema kojima je kofein najbolji borac s problemom ćelavosti. Strastveni ljubitelji kofeina koji ispijaju i nekoliko šalica ovog crnog napitka dnevno nažalost ne uočavaju napredak jer, kako napominju znanstvenici, efekt je moguć samo ako se crni talog kave direktno umasira u vlasište.

Pročitajte i ovo Ilustracija Privela ga policija Muškarac dva mjeseca krao po kafićima: Osigurao se kavom i alkoholom za sljedećih nekoliko godina Ilustracija Nepravomoćno osuđena Strava u susjedstvu: Dvaput sipala šefici otrov u kavu i pokušala je ubiti, sve snimile nadzorne kamere

'Znamo da kofein utječe na korijen kose, daje mu energiju potrebnu za regeneraciju i ponovni rast', napominju znanstvenici, prenosi News.com.

ODGOVOR KOJI ČEKAMO Koristi li omiljeni napitak organizmu ili mu šteti?

Dokazali su da kosa tretirana kofeinom raste brže, a da bi se isti efekt postigao konzumacijom kave, potrebno je popiti između 30 i 40 šalica kave dnevno što bi izazvalo trovanje. Jednostavniji način je umasirati talog kave u vlasište te pričekati da počne djelovati.

Kako bi ovaj postupak bio što jednostavniji za izvođenje, znanstvenici su izradili formulu za proizvodnju šampona na bazi kave, a tvrde da ukoliko perete vašu kosu ovim šamponom svaki dan, smanjit ćete ispadanje kose za 20 posto.

Ukoliko ste kosu već izgubili, za vas nažalost ovo nije rješenje. Jednom kad korijen kose umre, kava ga ne može oživjeti. Najlakši način da provjerite gubite li previše kose, osobito muškarci, je češljanje iznad umivaonika. Ukoliko vam prilikom češljanja ispadne više od 50 vlasi, vrijeme je za kuhanje kave.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene