Žgaravica - kako je ugasiti na potpuno prirodan način?
Piše Sponzorirani članak,
18. studenoga 2019. @ 16:56
Žgaravica je sve učestaliji problem današnjice. U zapadnom svijetu javlja se kod 20-40 % ljudi, a mnogi od njih (20 %) tegobe osjećaju svakodnevno.
Podijelite
Učestalija je kod muškaraca, starijih osoba te trudnica. Iako je žgaravica simptom koji ljudi najčešće ne doživljavaju dramatično i zbog nje ne idu liječniku, ipak ju je najbolje pokušati izbjeći ili ublažiti kad god je to moguće.
Žgaravicu uzrokuje želučana kiselina, koja se zbog brojnih razloga penje natrag u jednjak te izaziva žarenje, iritaciju, a ponekad i jaku bol. Određeni lijekovi, neka hrana, stres, alkohol, pušenje, brzo jedenje, nedovoljno žvakanje hrane, ležanje nakon jela, uska odjeća i prekomjerna tjelesna masa neki su od mogućih uzroka žgaravice.
Pomoć za ublažavanje simptoma žgaravice dolazi iz prirode.
Riječ je o prirodnoj mineralnoj vodi Donat Mg, koja djeluje poput antacida - neutralizira želučanu kiselinu te ublažava bol i pečenje u prsima. Donat Mg bazična je otopina s puno hidrogenkarbonata te sadrži kombinaciju baznih minerala magnezija, natrija i kalcija. Neutralizira želučanu kiselinu i stoga uglavnom odmah nakon konzumiranja ublažava osjećaj pečenja u želucu i/ili u jednjaku. Žgaravicu regulira na potpuno prirodan način. Uz pravilnu prehranu i zdrave životne navike, Donat Mg može biti velika pomoć u otklanjanju uzroka žgaravice.
Više puta na dan, 20-30 minuta prije obroka, popijte 0,1 – 0,2 l l Donata Mg. Također možete dodatno piti 0,1 l Donata Mg između obroka u slučaju osjećaja žgaravice (1-2 sata nakon obroka). Neka bude sobne temperature i pijte ga polako, gutljaj po gutljaj.
Povremena žgaravica ne smatra se opasnom, no dugotrajna i učestala žgaravica može izazvati ozbiljne posljedice te znatno ugroziti kvalitetu života. U slučaju česte i dugotrajne žgaravice obavezno potražite savjet liječnika.