Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne gleda TV, ne koristi internet...

Žena alergična na - struju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka Janice Tunnicliffe svaku večer sa svojim suprugom igra Scrabble uz svjetlost svijeće. Ne može koristiti električni čajnik, štednjak, mikrovalnu pećnicu, a perilicu drži u dvorištu. Ne smije čak imati ni susjede koji koriste bežični internet jer je alergična na - električnu energiju.

55-godišnja Janice pati od vrlo rijetkog poremećaja nazvanost elektrosenzibilnost. Ne može biti u blizini bilo kakvog elektromagnetskog polja pa ne može gledati televiziju, slušati radio, pričati na mobitel...

Pročitajte i ovo Provjereno: Elmina i Hajrudin Veletovac - 1 Bezgranična ljubav Već 13 godina brine za nepokretnu suprugu, još ga bude njezine posljednje riječi: "Nemoj juriti, bolje mi je sada..." Ilustracija Policija na ulicama Cijela županija ostala bez struje: Službe rade na otklanjanju kvara

U potpunosti je izolirana od 'modernog svijeta' otkako je prije tri godine dobila rak crieva. Nakon što je operirana primila je i  kemoterapiju i od tada kad god se nađe u blizini nekog električnog uređaja ima konstantne glavobolje i mučnine, boli je u prsima i trnu joj ruke i noge.

'Jedino sam se osjećala dobro kad je naše selo na nekoliko sati ostalo bez struje. Inače uglavnom imam mučnine i glavobolje. Recimo, ako sam u blizini iPhonea samo 20-ak minuta odmah mi pozli. Ako ga netko primjerice ima čak i na gornjem katu kuće, ja vrlo brzo to doznam', kaže očajna Janice koja je čak i prozore na kući morala prekriti specijalnim materijalom koji odbija elekromagnetske valove.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene