Gospodin Adriano posjetio je Stomatološku polikliniku ARENA sa željom da riješi probleme sa zubima koji ga muče godinama

Galerija


 

Galerija

Osim evidentnog nedostatka u estetici osmijeha, ono što je pacijentu predstavljalo veći problem je preosjetljivost istrošenih zuba i nemogućnost normalnog žvakanja. Nakon što je gospodinu predložen plan terapije, on ga je bez imalo oklijevanja i razmišljanja prihvatio. Tijek terapije je zamišljen u dva posjeta i kroz nekoliko faza.

PR
PR

Prilikom prvog posjeta napravljen je detaljan specijalistički pregled koji uključuje 3D CBCT i 2D dijagnostiku. Osim nedostajanja nekoliko zuba, jedan zub je bilo potrebno izvaditi zbog velikog upalnog procesa, a na jednom je bilo potrebno napraviti reviziju punjenja (ponovno endodontsko liječenje jer prethodno punjenje nije bilo dobro izvedeno). Nakon toga su gospodinu temeljito očišćene meke i tvrde zubne naslage, a zubi su mu ispolirani. Istog dana specijalist oralne kirurgije je uz lokalnu anesteziju izvadio jedan zub te postavio dva implantata u donju čeljust zbog nedostatka donjih kutnjaka (lijeva i desna strana). Nakon što je kirurg procijenio da je potrebno pričekati 4 mjeseca na oseointegraciju implantata (sraštanje zubnih implantata s čeljusnom kosti), pacijent je dobio sve potrebne lijekove (antibiotik, tablete protiv bolova, led) i zakazan je novi termin za nekoliko mjeseci.

PR
PR

Nakon što su prošla 4 mjeseca, gospodin Adriano je stigao na svoj drugi termin u Polikliniku ARENA, jedva čekajući svoj novi osmjeh. Tom prilikom izrađena je kontrolna rendgenska (2D) snimka koja je pokazala da su implantati oseointegrirali s čeljusti, što je znak da se radovi mogu nastaviti. Za početak bilo je potrebno dogovoriti s pacijentom hoće li se raditi kombinacija cirkon-keramičkih krunica (prednjih deset zuba) i metal-keramičkih krunica (kutnjaci) jer je napomenuo kako mu je osim funkcije žvakanja važna i estetika prednjih zuba. U suradnji sa stomatologom pacijent je izabrao boju, veličinu i oblik zubi. Želje su zabilježene i poslane u dentalni laboratorij. Pod lokalnom anestezijom potom su izbrušeni svi zubi gornje i donje čeljusti, uzeti otisci i napravljene privremene krunice dok se iz laboratorija čeka završni rad.

Sljedećeg dana napravljena je proba konstrukcije, odnosno proba cirkona i metala na zubima, na kojoj je utvrđeno da sve savršeno prianja te je preostalo jedino čekati sljedeću probu.

Tri dana nakon posljednje probe, stigli su „novi zubi“, a gospodin Adriano jedva je dočekao trenutak da svoj novi osmjeh vidi u ogledalu. Rezultat je bio savršen, a pacijent neopisivo sretan i zadovoljan. Adriano se teško mogao odvojiti od svojih novih zuba, ali bilo je potrebno poslati rad na konačnu glazuru u dentalni laboratorij. Nakon 2 sata slijedilo je fiksiranje keramičkih krunica. One su trajno cementirane nakon što je usklađena okluzija (zagriz) i time su pacijentu omogućene funkcijske kretnje s novim zubima.

PR
PR

Osim što je pacijent zadovoljan novim osmijehom, izgleda mlađe i zadovoljnije. Pri odlasku je presretni Adriano dogovorio svoj kontrolni pregled za 6 mjeseci.

Želite znati jeste li kandidat za ovu vrstu zahvata? Kontaktirajte nas na 01/6542-655. Stojimo Vam na raspolaganju!

Stomatološka poliklinika ARENA
Remetinečki gaj 2k, 10020 Zagreb
Tel: 01/6542-655
Web: http://www.arenapoliklinika.hr
E-mail: info@arenapoliklinika.hr
Facebook page : https://www.facebook.com/ArenaPoliklinika/