Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promjene na tijelu

Zašto ujutro težimo manje nego navečer? Evo objašnjenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeste li među onima koji je obradovala manja kilaža ujutro - postoji znanstveno objašnjenje.

Važete li se redovito? Ako da, sigurno vam se dogodilo da ste se oduševili jutarnjim brojkama na vagi koje su bile manje od onih s kojima ste otišli na spavanje. Ujutro težimo manje nego navečer, a iza te pojave stoji znanstveno objašnjenje, piše Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Hrvatska obiluje bogatstvom zbog kojeg se vode ratovi: Pred njom je ključan izazov Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

Najosjetljivija vaga na svijetu može izvagati i jedan proton!

Cijeli dan jedemo, pijemo, probavljamo - uvijek se nešto događa. A tijekom noći tijelo dobije priliku obraditi sve ono što smo konzumirali tijekom dana. Sagorijeva energiju i gubi atome ugljika dok dišemo. Također, velik dio onoga što izgubimo otpada na vodu. Ona izlazi iz tijela kada izdišemo, a gubimo je i znojenjem tijekom noći.

Kombinacija svega toga ujutro nas u prosjeku čini lakšima pola kilograma do kilogram i pol. Zato je jutro odlično vrijeme za poticanje samopouzdanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene