Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jeste li među onima koji je obradovala manja kilaža ujutro - postoji znanstveno objašnjenje.


Važete li se redovito? Ako da, sigurno vam se dogodilo da ste se oduševili jutarnjim brojkama na vagi koje su bile manje od onih s kojima ste otišli na spavanje. Ujutro težimo manje nego navečer, a iza te pojave stoji znanstveno objašnjenje, piše Business Insider.

Najosjetljivija vaga na svijetu može izvagati i jedan proton!

Vezani članci Marija Bonić Četiri su mjeseca bili bez vode, no nakon priloga u Dnevniku Nove TV problem je riješen za - 72 sata: "Pravo je čudo da se u Hrvatskoj nešto može učiniti tako brzo" Sudac Andrej Abramović šmrkom na građane - 4 VIDEO Sudac Ustavnog suda koji je šmrkom polijevao susjede: "Grupno su prišli ogradi i vrijeđali me." Napadnuta susjeda tvrdi: "Pokušao mi je nabiti glavu na ogradu"

Cijeli dan jedemo, pijemo, probavljamo - uvijek se nešto događa. A tijekom noći tijelo dobije priliku obraditi sve ono što smo konzumirali tijekom dana. Sagorijeva energiju i gubi atome ugljika dok dišemo. Također, velik dio onoga što izgubimo otpada na vodu. Ona izlazi iz tijela kada izdišemo, a gubimo je i znojenjem tijekom noći.

Kombinacija svega toga ujutro nas u prosjeku čini lakšima pola kilograma do kilogram i pol. Zato je jutro odlično vrijeme za poticanje samopouzdanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook