Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lova do krova

Banka joj zabunom uplatila 30 milijuna kuna, četiri godine je živjela kao kraljica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da je mlada dama spiskala oko 21 milijun kuna te da su joj posebna strast bile skupocjene torbice.

Christine Jiaxin Lee, 21-godišnja inženjerka kemijske tehnologije, prije četiri godine je otkrila da ima pristup iznosu od 4.6 milijuna dolara (oko 30 milijuna kuna) na svom računu. No, umjesto da obavijesti svoju banku da je došlo do gadne zabune, mlada se dama odlučila praviti da se ništa nije dogodilo i živjeti kao kraljica. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MOŽE LI LUKSUZNIJE? VELIKA GALERIJA Kolona superjurilica od 100 milijuna eura okupirala metropolu: Pogledajte kako ubrzava Rimčeva Nevera Glamping - 6 Glamur u prirodi Kućice s osobnim batlerom i usluga kao u filmovima: Provjerili smo kako na Jadranu žive bogati gosti, a posjetili smo i hotel u kojem tjedan dana stoji 100.000 kuna

I doista, Lee svo ovo vrijeme tuđi novac nije štedjela, ali je životu na visokoj nozi u srijedu navečer ipak došao kraj jer ju je u zrakoplovnoj luci u Sydneyju uhitila australska federalna policija.

U ovom trenutku se čini da je Lee spiskala 3.3 milijuna dolara (21 milijun kuna), a prema zasad dostupnim podacima izgleda da su joj strast bile luksuzne torbice.

Lee je posljednjih pet godina živjela u Australiji, a kada je nedavno otkrila policija pokušava s njom stupiti u kontakt, zatražila je malezijsku putovnicu kako bi napustila državu.

U namjeri je zamalo i uspjela, da je policija u srijedu nije zaustavila, pitanje je bi li više ikad u toj državi čuli za nju.

Ovako će ipak odgovarati ispred suda, i to već 21. lipnja, a do tada će još uživati u slobodi uz obvezu da dvaput dnevno javlja vlastima gdje je i što čini.

Njezin dečko Vincent King, s kojim je u vezi 18 mjeseci, je tijekom saslušanja izjavio da nije imao pojma da mu je djevojka 'u lovi' te je kazao kako je ispred njega sve vješto skrivala.

Zanimljivo, australski mediji ističu da će tužitelj imati problema s dokazivanjem da je Lee počinila kazneno djelo jer su njezini odvjetnici već odgovorili tvrdnjom da joj je banka vlastitom krivnjom odobrila zajam koji je ona naprosto koristila.

Pa ako naposljetku banka čak i prihvati da je počinila grešku i Lee se izvuče ispred lica zakona, svejedno će definitivno imati problem s time kako vratiti sav taj novac, rečeno je u nastavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene