Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dress code na američki način

Zabranili vožnju svima u hlačama niskog struka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hlače vrlo niskog struka bez sumnje su u trendu među urbanom mladeži, ali u njima nećete moći ući u neke autobuse u američkoj državi Teksas.

'Podignite hlače ili pronađite drugo prijevozno sredstvo', piše na gradskim autobusima u teksaškom Ft. Worthu gdje je odnedavno tvrtka Ft. Worth Transportation Authority (The T) uvela nova pravila, prema kojima se putnicima odjevenim u hlače vrlo niskog struka ne dopušta ulazak u autobuse gradskoga javnog prijevoza.

Pročitajte i ovo Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona Selfie - 3 Sve za lajk! Selfie opasan po život: Ljudi zbog njih padaju s visina, stradavaju u prometu te se i utapaju

'Možda ostali putnici ne žele gledati vaše donje rublje ili stražnjicu. Naši klijenti smatraju da se takvim odijevanjem ne poštuju ostali putnici', rekla je glasnogovornica Ft. Worth Transportation Authority, Joan Hunter. Hunter je izjavila kako je zabrana ulaska u gradske autobuse njihove tvrtke nastavak pravila o odijevanju koje The T ima već godinama, a dugo je takav 'dress code' nalagao ulazak u autobus u košuljama i cipelama (ne i tenisicama).

Također je kazala kako odluku o tomu je li potencijalni putnik autobusa neprikladno odjeven donosi vozač autobusa. Prvoga dana primjene novog pravila u autobuse nije pušteno 50 osoba, a reakcija je, kako je rekla Hunter bila pozitivna. 'Prije ulaska u autobus putnik treba 'navući' hlače, a kad izađe iz njega može uokolo hodati kako god mu drago', objasnila je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene