Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fantastični prizor

Vožnja po oblacima: Znate li o čemu je riječ?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bolivija ima najveću slanu dolinu na svijetu. Salar de Uyuni je dolina koja ima i niz slanih i slatkih jezera, po kojima kad hodate ili se vozite, izgleda kao da hodate ili se vozite po oblacima.

Motociklist s ove snimke uživa u vožnji po jezeru unutar visoravni, koja se nalazi na 3.656 metara visine. Prizor njegove vožnje ne odaje dojam kao da vozi po tlu, odnosno tankoj površini vode, već kao da njegov motor lebdi po oblacima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku U blizini Bjelovara dogodila se prometna nesreća: Stradao je motociklist Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u Zagrebu: U sudaru s automobilom poginuo motociklist

Površina Salar de Uyuni iznosi 10.582 kvadratna kilometra i dio je Altiplano visoravni, koja je nastala tijekom podizanja planinskog lanca Ande u prapovijesti.

>> ANĐEO iznad kina u Coloradu?

Salar de Uyuni je i glavni izvor soli te litija, magnezija, natrija i kalija u Boliviji. Zalihe litija su toliko velike, da Bolivija ima čak 43 posto svjetskih rezervi.

Turisti iz svih dijelova svijeta dolaze na tu visoravan, kako bi uživali u čudima koja nudi, a nasred visoravni postoji i otok, na kojem se nalaze i turistički sadržaji, odnosno hoteli, koji su u potpunosti napravljeni od blokova soli, zbog nedostatka građevnog materijala.

Kako je ta visoravan iznimno ravna, ona pogoduje i kalibriranju mjernih instrumenata za satelite. Ipak, snimke poput ove će prije privući pažnju budućih turista, nego kalibriranje mjernih instrumenata satelita. Pogledajte.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene