Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon stigao i do New Yorka

VIDEO: Zavirite u Titanic

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako mu je trebalo 97 godina, Titanic je na kraju ipak stigao na svoje željeno odredište - New York. Na novoj izložbi artefakata s legendarnog broda posjetitelji će, osim već viđenih, mnoge predmete vidjeti po prvi put nakon vađenja iz oceana.

'Ova izložba je putovanje u 1912. Doslovce ste u šetnji kronologijom putovanja Titanica', kazala je Cheryl Mure, direktorica izložbe koja posjetiteljima nudi brzi i prilično točan uvid u život na Titanicu, s replikama putničkih kabina prve i treće klase, brodskih prolaza i glavnog stepeništa. Posjetitelji mogu vidjeti čitav niz dramatičnih galerija koje sve objašnjavaju - od same izgradnje i konstrukcije broda pa do fatalne noći u kojoj je potonuo. Izložen je i velik blok leda koji posjetitelji mogu dotaknuti kako bi iskusili koliko je zapravo bilo hladno kada je brod počeo tonuti. 

Pročitajte i ovo Istraga uzroka tragedije podmornice - 4 Poput horor-filma "Zamislite taj užas, strah i agoniju!" Putnici Titana znali su svoju sudbinu minutu prije nego što je plovilo puknulo poput balona: Stručnjak opisao stravične trenutke Nestala podmornica Titan Provjerava se autentičnost Procurili navodni transkripti posljednje komunikacije podmornice Titan! Znali su da nešto nije u redu?

>> Preminula posljednja putnica s Titanica

'To je vrlo osobno, emocionalno putovanje. Već na samom ulazu dobijete 'dozvolu za ukrcaj', tj. repliku karte za putovanje Titanicom, na čijoj su poleđini napisani podaci nekog od stvarnih putnika s Titanica. Tako da dobijete napisano 'svoje' ime, dob, klasu kojom putujete od kuda putujete i gdje putujete... Ali ne znate svoju sudbinu dok ne dođete do galerije gdje je na zidu postavljen brodski manifest. Tek kada ga pogledate znate jeste li preživjeli ili ne', pojasnila je Mure.

Titanic je na svoje prvo putovanje krenuo 10. travnja 1912. iz Southamptona u Engleskoj. Već 14. travnja naletio je na ledenjak i potonuo samo 2 sata i 45 minuta nakon toga. Umrlo je 1.517 ljudi. Olupina je locirana na oko 600 kilometara jugoistočno od Newfaundlanda i leži na oko 3.800 metara dubine. 'Ovdje možete vidjeti velik broj predmeta s Titanica koji su jedinstveni i koji još nigdje nisu bili izloženi tako da zaista imate mogućnost poistovjetiti se s pričom tog legendarnog broda'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene