Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najstariji muškarac

VIDEO: Vjera mu pomogla da doživi 114. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnik američke savezne države Montana, proslavio je svoj 114. rođendan, a vjeruje se kako je upravo on najstariji muškarac u svijetu.

Walter Breuning rođen je 21. rujna 1896 godine u Melroseu, u Minnesoti, a u Montanu se preselio 1918. godine, gdje je radio na šalteru Great Northern Railwaya narednih 50 godina svojeg života. Njegova supruga Agnes, preminula je još davne 1957. godine. Djece nisu imali.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Diplomatski pečat - sasvim osobno Tjedan Sveučilišta u Zagrebu "Diplomatski pečat – sasvim osobno": Knjiga koja govori o putu Hrvatske kroz 130 priča diplomata, političara i profesora

>> Najstariji čovjek u Tokiju zapravo je mrtav već trideset godina

Breuning je titulu najstarijeg muškarca preuzeo od Britanca Henryja Allinghama, koji je 2009. godine preminuo u 113. godini života. Allingham je govorio kako je recept za dugovječnost 'pušenje cigareta, whisky i divlje, divlje žene te dobar smisao za humor'.

Poruka vjere i tolerancije

Predstavnici Guinnessove knjige rekorda, kao i gerontološko društvo, potvrdili su starosnu dob Breuninga i predali su mu kopiju novog izdanja Guinnessove knjige rekorda za iduću godinu, u kojoj je on naveden kao najstariji muškarac u svijetu, prenosi AP.

U obraćanju pred 100 uzvanika za svoj rođendan, kojeg je jučer proslavio u gradu Great Falls, gdje živi, Breuning je poručio kako muškarci i žene mogu uživati u životu, ali ne mogu osjećati zadovoljstvo bez vjere. Iako je do govornice dopraćen u električnim kolicima, Breuning je čvrstim glasom uzvanike pozvao na međusobnu toleranciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene