Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roy Blackmore koji je sastavio obiteljsko stablo s oko 10,000 predaka, kaže da je otkrio kako su njegovi preci bili farmeri, svećenici, kauboji, vojnici koji su sudjelovali u američkom Građanskom ratu, kralj Francuske, čak i William Osvajač te Alfred Veliki.


Britanski umirovljenik Roy Blackmore tvrdi da je srušio svjetski rekord za najveće obiteljsko stablo nakon što je pronašao gotovo 10,000 rođaka i predaka. 76-godišnjaku je za sastavljanje obiteljskog stabla trebalo 28 godina i oko 20,000 funti.

Vezani članci Predstavljena knjiga Diplomatski pečat - 1 Predstavljen Diplomatski pečat: "Svih velikih vojnih operacija poput Bljeska i Oluje ne bi bilo bez diplomatske pripreme" Slika nije dostupna Proučite obiteljsko stablo kraljevske loze kuće Windsor

Većinu istraživanja proveo je prije interneta, što znači da je morao putovati kako bi proučio arhive, podatke groblja i registre popisa stanovništva.

Naveo je 9,390 predaka i prijavio se za Guinnesovu knjigu rekorda kako bi dobio titulu osobe s najviše dokumentiranih predaka u obiteljskom stablu.

'Bilo je to veoma zanimljivo putovanje. Jedno od najšokantnijih otkrića bilo je da sam potomak Alfreda Velikog. Za obiteljsko stablo počeo sam se zanimati nakon što sam ostao bez roditelja, pa sam želio saznati više o prošlosti svoje obitelji', ispričao je Roy čiji su roditelji Hubert i Ida umrli 1931. godine.

'Kada sam počinjao, nisam planirao ići toliko daleko, ali što sam više tražio postao sam sve više zainteresiran. To je veoma zanimljivo. Mogao sam ići još dalje u istraživanju svojih francuskih korjena, ali mislim da ću ostati na ovome', kaže Roy koji je od 1980. provodio pet sati dnevno istražujući podatke za sastavljanje obiteljskog stabla.

Obiteljska se prošlost proteže do Cerdicka 500. g. n. Kr. a uključuje francusku kraljevsku obitelj i Hugh Capeta, kralja Francuske u 10. stoljeću.

Roy je također saznao da je 37 generacija njegove obitelji povezano s Williamom Osvajačem, a 45 generacija s Alfredom Velikim.

'Od kada su svećenici počeli bilježiti podatke o stanovništvu u 10. stoljeću moja je obitelj bila maloposjednička, nije se daleko selila i živjeli su na jugozapadu Engleske. Mnogi članovi moje obitelji borili su se u ratovima, a Stawellsovi su bili uključeni i u sukobe između Cromwella i Charlesa I.', otkrio je Roy.

Roy, otac dvoje djece, kaže kako mu je supruga Sigrid strpljivo pomagala u pronalasku podataka, a djeca i unuci nisu bili odviše zainteresirani za istraživanje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju