Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Trepni i propustio si' mogao bi se nazvati pokušaj obaranja svjetskog rekorda u vatrometu kada je 110.000 raketa eksplodiralo u samo nekoliko sekundi.


Oko 175.000 ljudi okupilo se u Burnemouthu kako bi vidjelo pokušaj obaranja svjetskog rekorda. 110.000 raketa trebalo je biti ispaljeno u roku od 60 sekundi, no jedino što su okupljeni mogli vidjeti je vatrometni fijasko. Naime, teretni brod na kojem je su bile postavljene rakete je eksplodirao i u otprilike šest sekundi sve je otišlo u nepovrat.

Trepneš i gotovo

Vezani članci Big Ben ponovno radi Obnovljeni Big Ben zazvonit će Britancima za Novu godinu i ujedno označiti veliku prekretnicu Požar Vatromet prouzročio ogroman požar na tržnici, u gašenju sudjelovalo 400 vatrogasaca

'Samo smo vidjeli eksploziju. Vjerojatno je vjetar uzrokovao probleme. Jako smo razočarani jer smo to dugo čekali. Da ste trepnuli u tom trenutku, ne bi vidjeli baš ništa. Velik prasak, zasljepljujući bljesak i nakon toga vatra. To je bio i najuzbudljiviji dio jer je izgledalo kao da gori teretni brod', rekla je za Daily Mail 33-godišnja Ruth Downing.

Međutim, novi je rekord ipak postavljen i ući će u Guinnessovu knjigu. Dosadašnji rekord za vatromet u ograničenom vremenu postavljen je 2006. u Plymouthu. Tada je eksplodiralo 56.645 raketa.