Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledalo 175.000 ljudi

VIDEO: Vatrometni fijasko 110.000 raketa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Trepni i propustio si' mogao bi se nazvati pokušaj obaranja svjetskog rekorda u vatrometu kada je 110.000 raketa eksplodiralo u samo nekoliko sekundi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema ozlijeđenih Novi napadi na Crvenom moru: SAD oborio dvije rakete Ilustracija Stravičan prizor VIDEO Putnički avion slijeće u Izrael, a u pozadini proturaketni sustav obara projektile Hamasa

Oko 175.000 ljudi okupilo se u Burnemouthu kako bi vidjelo pokušaj obaranja svjetskog rekorda. 110.000 raketa trebalo je biti ispaljeno u roku od 60 sekundi, no jedino što su okupljeni mogli vidjeti je vatrometni fijasko. Naime, teretni brod na kojem je su bile postavljene rakete je eksplodirao i u otprilike šest sekundi sve je otišlo u nepovrat.

Trepneš i gotovo

'Samo smo vidjeli eksploziju. Vjerojatno je vjetar uzrokovao probleme. Jako smo razočarani jer smo to dugo čekali. Da ste trepnuli u tom trenutku, ne bi vidjeli baš ništa. Velik prasak, zasljepljujući bljesak i nakon toga vatra. To je bio i najuzbudljiviji dio jer je izgledalo kao da gori teretni brod', rekla je za Daily Mail 33-godišnja Ruth Downing.

Međutim, novi je rekord ipak postavljen i ući će u Guinnessovu knjigu. Dosadašnji rekord za vatromet u ograničenom vremenu postavljen je 2006. u Plymouthu. Tada je eksplodiralo 56.645 raketa. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene