Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za pola sekunde

VIDEO: Utrka konja i čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je brži, čovjek ili konj? To je odlučio provjeriti bivši britanski sprinter Jamie Baulch, koji je osvojio pozamašnu kolekciju medalja. Za protivnika je izabrao konja za utrke Peopleton Brooka.

Baulch je trenirao četiri tjedna kako bi pobijedio svog četveronožnog protivnika. Utrkivali su se u sprintu na 100 metara na Kempton Parku blizu jugozapadnog dijela Londona. 37-godišnji trkač godinama nije trčao, ali od ranije ima srebrnu medalju s Olimpijskih igara. Peopleton Brook pak je na zadnjih 90 utrka imao devet pobjeda, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Utrka konobara u Parizu - 3 Uoči Olimpijskih igara VIDEO Nasmiješeni, uzbuđeni, usredotočeni: Dvjesto konobara utrkivalo se središtem Pariza Sve za nju - 3 1100 kilometara, 50 dana Sedam priobalnih županija i 14 planina: Počinje humanitarna akcija za udrugu "Sve za nju", kojoj je cilj prikupiti 500.000 kuna za žene oboljele od karcinoma

Konj star osam godina za 100 metara trebao je 12 sekundi u ranijim utrkama, dok je istu metražu Baulch, u svojim najboljim danima, istrčao za 14 sekundi. Unatoč svojim godinama, Baulch se nadao da će konja pobijediti.

U utrci je ipak pobijedio konj i to za pola sekunde. Za 100 metara trebalo mu je 10.06 sekundi. Svojom pobjedom, konj je na okladama dvjema humanitarnim udrugama donio 10 tisuća funti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene