Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki istraživač i avanturist John All prilikom pada u duboku ledenu rupu slomio je ruku, a u tom je trenutku sa sobom imao kameru.


Nakon pada u ledenu pukotinu koju nije vidio zbog snijega koji ju je prekrivao, onako sav u krvi od zadobivenih ozlijeda, istraživač All uspio je snimiti ono što nemamo prilike vidjeti prečesto, a na kraju je uz pomoć sjekire za led i jedne zdrave ruke ipak uspio izaći.

Vezani članci Ljudske ljestve (Foto: Screenshot/YouTube) Odšetale joj ljestve: Pri penjanju se oslonila na pogrešnu osobu i pala kao kruška Slika nije dostupna Nakon 100 godina u ledu pronađena bilježnica istraživača

John All, izvanredni profesor geografije na Kentucky Sveučilištu u SAD-u, skupljao je uzorke snijega na visini od 7.125 metara na vrhu Mt Himlunga, nedaleko od Mount Everesta u Nepalu, kada je upao u duboku pukotinu koju je skrivo gusti snijeg.

VIDEO Pogledajte kakvu je šokantnu spoznaju otkrio ovaj eksperiment

Prilikom pada nekoliko je puta udario o stijene ledenjaka, slomio je ruku i 5 rebara, iščašio oba ramena i zadobio duboke posjekotine, ali i unutarnje krvarenje.

Kako navodi, ledeni greben koji je zaustavio njegov pad nalazio se čak 90 metara u dubini. Ovaj 44-godišnji je John objasnio je kako je najprije pomislio da je to to, kako će umrjeti, kako nema izlaza iz ledene pukotine u kojoj se našao.

Uzeo je svoj mobitel i snimio ovaj video. Shvatio je kako se kroz mjesto kroz koje je pao u pukotinu nemoguće vratiti, jer je predaleko, odlučoi je krenuti drugim putem. Trebalo mu je nešto više od 4 sata da dođe do ledene površine koja nije prerahla, na kojoj može upotrijebiti sjekiru za led te se pomoću nje izvući na površinu.

VIDEO Sjeo za piano i izveo nešto nevjerojatno!

Rekao je kako mu je cijelo to vrijeme kroz glavu prolazila činjenica da u slučaju da sklizne to bi značilo definitivni kraj za njega i sigurnu smrt, no nije odustajao.

Na poslijetku je uspio izaći iz pukotine te doći do svojeg šatora gdje je najprije preko društvenih mreža upozorio sve penjače na ovu opasnu pukotinu. Nakon 17 sati stigao je i helikopter kojim je odvezen u bolnicu na liječenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook