Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hodanje na repu'

VIDEO: Trenirani dupin divlje naučio trik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trenirani dupin nakon puštanja na slobodu naučio je svoje 'divlje' prijatelje trik 'hodanja na repu', tvrde autralski aktivisti.

'Hodanje na repu' uobičajen je trik kojeg dupini nauče u zatočeništvu. Ženka dupina, Billie, na slobodu je puštena u siječnju 1988., nakon samo par tjedana zatočeništva, te je trik prenijela drugim dupinima.

Pročitajte i ovo Dupini, ilustracija U Japanu Zbog učestalih napada dupina na turiste uskoro se zatvara poznata plaža: "Držite se podalje od njih" Slika nije dostupna Kako mogu? UZNEMIRUJUĆI VIDEO U danu zaklali više od 1400 dupina, izvukli ih na obalu i pustili da ugibaju u mukama: "Ljudi su šokirani"

Do tog su zaključka došli aktivisti koji su ih promatrali i snimali. 'Apsolutno fenomenalno, nisam mogla vjerovati', rekla je promatračica dupina Barbara Saberton, a prenosi Reuters. 'Prenošenje naučenog ponašanja na druge je posebno i predivno', rekla je Marianna Borrman.

>> VIDEO: Stotine na sprovodu omiljenog dupina

Znanstvenici vjeruju da je ovo prvo ponašanje ovakve vrste svijetu. 'Ovo je prvi puta da su dupini pokazali da prenose s generacije na generaciju ponašanje od kojeg zapravo nemaju koristi. Oni to rade iz zabave', rekao je doktor Mike Bossley.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene