Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trenirani dupin nakon puštanja na slobodu naučio je svoje 'divlje' prijatelje trik 'hodanja na repu', tvrde autralski aktivisti.


'Hodanje na repu' uobičajen je trik kojeg dupini nauče u zatočeništvu. Ženka dupina, Billie, na slobodu je puštena u siječnju 1988., nakon samo par tjedana zatočeništva, te je trik prenijela drugim dupinima.

Vezani članci Kristijan Zović iz Ceha za ribarstvo i akvakulturu Inteligentni su, simpatični, ali zbog njih ribari na more idu s grčem u želucu: "Ulov u većini slučajeva ovisi o njihovoj dobroj volji"" Maturant Patrik - 5 Maturant koji za siromašnu djecu pješači od Zagreba do Rijeke otkrio kako je prošao prvi dan hodanja: ''Ulovila me nepoznata žena, gledala je vaš Dnevnik...''

Do tog su zaključka došli aktivisti koji su ih promatrali i snimali. 'Apsolutno fenomenalno, nisam mogla vjerovati', rekla je promatračica dupina Barbara Saberton, a prenosi Reuters. 'Prenošenje naučenog ponašanja na druge je posebno i predivno', rekla je Marianna Borrman.

>> VIDEO: Stotine na sprovodu omiljenog dupina

Znanstvenici vjeruju da je ovo prvo ponašanje ovakve vrste svijetu. 'Ovo je prvi puta da su dupini pokazali da prenose s generacije na generaciju ponašanje od kojeg zapravo nemaju koristi. Oni to rade iz zabave', rekao je doktor Mike Bossley.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju