Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životinjski prijatelj

VIDEO: Stotine na sprovodu omiljenog dupina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan sprovod na Novom Zelandu.

Dobri dupin Moko toliko se uvukao pod kožu stanovnicima istočne obale novozelandskog Sjevernog otoka da su mu odlučili organizirati sprovod. Ovaj zaigrani dupin tri je godine bio poznata pojava na plažama Gisborna, gdje je plivao s ljudima te im krao lopte i daske za surfanje. 'Stalno se vraćao i dodirivao stopala moje kćeri kada smo bili u moru, i to cijela dva sata koliko smo se kupale,' rekla je jedna od stanovnica. 'Ovaj dupin bio je drugačiji od drugih, bio je jedinstven,' rekao je još jedan prijatelj dupina Moke, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Sporovod Alekseja Navaljnog Najveći Putinov kritičar Brojni Rusi i dalje su okupljeni oko groblja, kći Alekseja Navaljnog objavila prekrasnu poruku: "Moj heroj" Novozelandska premijerka ponovno na poslu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ponovno na poslu Nakon samo šest tjedana porodiljnog: Premijerka Novog Zelanda vraća se na dužnost

Međutim, mnogi su ga smatrali gnjavažom. Moko je bio poznat po izguravanju surfera iz mora, a jednoj ženi je dok je surfala ukrao dasku. Znao je rušiti i kajakaše i skijaše na vodi. Dupinovo tijelo pronađeno je prošlog tjedna na plaži, a uzrok nejgove smrti još je nepoznat. Jedino je isključena nasilna smrt, ili ozljeđivanje od strane glisera.

>> VIDEO: Dupin skokom iz bazena si htio skratiti muke

Nakon pregovaranja s Ministarstvom dopušteno je da se dupin pokopa na otoku Matakana, gdje je i pronađen. Mokoa su stavili u plavi lijes s cijećem i nosili su ga u procesiji uz obalu. Prije pogreba njegov su lijes gliserom provozali po njegovim najdražim obalama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene