Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno

VIDEO: Svakih 10 dana Zemlju zatrese jedna nuklearna eksplozija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je počelo 16. srpnja 1945. godine, 56 kilometara jugoistočno od grada Socorro u Novom Meksiku. Tamo je ljudska rasa po prvi puta u povijesti oslobodila novu vrstu destruktivne sile, onu nuklearnu.

Pročitajte i ovo Granatiranje grada Donecka Rat u Ukrajini Rusi objavili: "Najmanje 25 mrtvih u ukrajinskom granatiranju tržnice"; Prethodno udarili i na tvornicu oružja Slika nije dostupna djevojčica svjedočila hororu Preživjela je "jutro tamno poput noći" i život posvetila samo jednom cilju

Prva nuklearna eksplozija nosila je kodno ime 'Trojstvo' i poslužila je kao testni poligon za bombardiranje japanskih gradova Hirošima i Nagasakija 1945. godine. U te dvije eksplozije ubijeno je više od 150.000 ljudi, a nakon Nagasakija, niti jedna svjetska nacija više nikad nije posezala za atomskim bombama, kao uništavajućom silom, već kao sredstvom odvraćanja, jer demonstracija njihove moći u Japanu nikad neće biti zaboravljena.

No ipak, da bi se dogodila nuklearna eksplozija, nije potreban rat, a od '45. do 1998. godine, u svijetu je zabilježeno čak 2.053 nuklearnih eksplozija. O tome svjedoči i video priložen u članku, s vremenskom kronologijom i kartom. Posljednja nuklearna eksplozija dogodila se u svibnju 1998. godine, a bila je rezultat pakistanskog nuklearnog testa.

Ako nismo svi ozračeni od suludog broja detoniranih nuklearnih pokusa i havarija u nuklearkama, ova posljednja u Fukushimi nas sigurno neće dokrajčiti, a neće niti Japance. Preživjeli su nešto nezamislivo 1945., preživjet će i ovu krizu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene